Asosyallik Ve Sosyal İnsanları Kıskanma

İnsanın en iyi arkadaşı kendisidir. Ben de kendi kendime konuşur dertleşirim, istişare ederim ve yine en iyi çözümü kendim bulurum. Bu sesli düşünmeye de girer bi' nevi. İnsanın kendini yetiştirebilmesi, kendine bir şeyler katabilmesi önemli. Kendimden bahsedeyim dışarıya, oraya-buraya gerekmedikçe gitmem, insanlarla gerekmedikçe ve tarafıma söz verilmeden, düşünmeden konuşmam. Fakat dışarıdan görenler hemen asosyal sıfatını yapıştırıyor. Ama çoğu insanın böyle olmasının nedeni dışarıdaki kötülükleri, hileyi, dümeni, sahtekarlığı görmeye tahammül edememekten kaynaklanıyor.
 
Rehber hocam ile birlikte baş başa konuşmayı düşünüyorum bu durum hakkında kendisi beni liseye başladığımdan beri takip ediyor ve bende bir sıkıntı olduğunu daha ilk sene farketti kendisi gayet samimi ve rahatça konuşabileceğim nadir insanlardan birisi.
 
Sana yakın zevkleri olan birilerini bulmaya çalış, etraftaki insanları az çok biliyorsundur. Daha çok kendilerini anlatmalarını sağla, seni merak ederlerse er ya da geç anlatma sırası sana da gelir ve bir arkadaşlık başlatmış olursun.

Kendimden bilirim yalnız başıma olmayı severim, aşırı yakın olmadığım insanlarla doğru dürüst bir ilişkim bile yoktur. Yanımda 5-6 arkadaşım var, konuşmadan sadece bakışla veya beden diliyle konuşabildiğim (tabii bu biraz yaşadığın yerle de alakalı). Üstelik bana fazlasıyla yetiyor ve bazen fazla bile gelebiliyor. Konu kız arkadaş meselesiyse de her şey basit bir diyaloğa bakar
 
Yüzüne bakamamak ve yanlış birşey söyleme korkusundan ibaret diyebilirim. Bana flört eden birisi var onunla biraz rahat konuşabiliyorum sadece nadir karşılaşsak bile bu kişiler okul ortamında ki kişiler.
 
4-5 kişi yeterli oluyor genelde, şahsen benim kız arkadaş gibi bir derdim yok.
 
Yüzüne bakamamak ve yanlış birşey söyleme korkusundan ibaret diyebilirim. Bana flört eden birisi var onunla biraz rahat konuşabiliyorum sadece nadir karşılaşsak bile bu kişiler okul ortamında ki kişiler.
Ne gibi yanlış bir şey mesela? Senin benim gibi insanlar sonuçta. Tek fark karşı cins olmaları. Kızların dış görünüşlerine bakıp ön yargılı bir şekilde yargılama derim. Gerçekten çok boş insanlar var. Şu hayatta ne pislikler dönüyor bilsen .
 
Yüzüne bakamamak ve yanlış birşey söyleme korkusundan ibaret diyebilirim. Bana flört eden birisi var onunla biraz rahat konuşabiliyorum sadece nadir karşılaşsak bile bu kişiler okul ortamında ki kişiler.
Basit. Yaptığın hareketlerin kimseye zararı yoksa asla yapmaktan çekinme. 11. Sınıf öğrencisiyim, sınıf ortasında Rus danslarını yapmaktan tut bağıra çağıra berbat sesimle şarkı söylemeye kadar yapmadığım şey kalmadı, hiçbirinden de pişman değilim. Hayatı kendin için yaşıyorsun, başkasının gözünde iyi gözükmek için değil.
 
Yorumu ben yazmışım gibi hissettim. Tam beni anlatıyor çünkü . Aynıyız.
 

Bencede olmamalı çünkü bu senin başına gelen olayın %80 benzerini yaşadım ve hâla az da olsa etkisi var üzerimde ama bu üzüleceğin veya başkalarını kıskanacağın bir durum olmamalı zaten bir noktada ismini aydınlanma olarak düşündüğüm olayı yaşıyoruz bu olaydan sonrada kendi karakterine zıt şeyleri yapıyorsun ve geriye dönüp bakınca herşey eskisi gibi olsaydı diyorsun mutlaka ama mutlaka hayatını bıçak kesmişçesine değiştirecek bir olay olucak ama şuanda kendini fazla zorlamamaya çalış çünkü ben intihar etmeyi bile düşündüğümü hatırlarım yani tüm yazımın özeti " keep calm and eat kısır"
 
Ek olarak şöyle bir sorunum daha var ve durum beni fazla etkiliyor. Sevgilisi olan insanları benden daha üstün görüyorum sosyal durum olarak. Benim zevklerim ve hoşlandığım şeyler farklı olduğu için kafa dengi bir arkadaş bulamıyorum kendime. Mesela sporla ilgilenen birisi var sınıfta onunla muhabbet edebiliyorum spor hakkında çünkü kendisi de anlıyor ve gelişmissin diye beni övüyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…