ASP.NET iki farklı veri tabanına bağlantı

Aynı proje içerisinde iki farklı sunucuda bulunan veri tabanına bağlantı kurulabilir mi? Mesela Default.aspx'te a sunucusundan, Default2.aspx'te ise b sunucusundan veri çekebilir miyim? Web.config ayarları nasıl olmalı?

Web.config'de 2 farklı connection string kullanarak çekebilirsiniz.
Database işlemleri için ne kullanıyorsunuz? SqlDataSource mu?

Amacını söylersen belki farklı yöntemler önerebiliriz. İki server bağlantısı çok performanslı bir alt yapı sunmaz, performans düşünülmüyorsa tabi.

App_Code klasöründe hazırladığım class dosyalarım var. Bunları sayfaya çağırdığımda bağlantı cümleciği yazmadan bağlantı kuruyorum. İki adet connectionstring tanımladığımda ise çalışmıyorlar. Amacım, farklı iki sunucuda bulunan veri tabanlarından veri çekmek. İlk sunucuda personele ait kişisel bilgiler var diğer sunucuda personel adres bilgileri var. Toplam 35bin kayıt bulunmakta. Biri SQL 2003 diğer SQL 2014 .

Anladım ortada 35.000'lik bir kayıt var. Büyük bir rakam ama taşımayı göze almayı düşündünüz mü? Yani açıkçası ben back-end tarafında PHP kullanmaktayım ve çoklu server bağlantısı yapılabilinmekte ama dediğim gibi performans konusunu iyi ayarlamak gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı