ASRock B450m pro4 PSU Bağlantısı Sorunu

4Roses

Hectopat
Merhabalar, sistem toplama aşamasının tam ortasındayım ve tam anakarta FSP500-60AHBC PSU'yu bağlamak üzereyken pin girişlerinin birbirine uymadığını fark ettim.

Bu PSU Asrock b450m pro4 anakarta uyumlu değil mi?
2019-12-22 22.00.39.jpg

20191222_213013.jpg

Çentiklerin oturduğuna emin olun.
Bana ekran kartı için olan PCI kablosunu bağlamaya çalışıyorsunuz gibi geldi.
İşlemci için bağlamaya çalışıyorum aslında
Uyuyor, bir sorun yok. Anakart pinleri tabiri caizse "bakir" yani ilk siz takacaksınız, bu yüzden biraz zorlayın. Doğru pinleri takıyorsunuz.
Uymuyor hocam TEXT yazan fotoğraftaki sol üst ilk pini görüyor musun, orada küçük bir tırnak var ya girmiyor işte zaten o üçgen taktığım yer kare.

İşlemci için bağlamaya çalışıyorum aslında

Uymuyor hocam TEXT yazan fotoğraftaki sol üst ilk pini görüyor musun, orada küçük bir tırnak var ya girmiyor işte zaten o üçgen taktığım yer kare.
O pinlerin uymama nedeni PCI pinleri olması. Başka sarı ve siyah kabloların olduğu 8 pin kablo olması gerek, işte onlar uyuyor.

(4+4) ve (6+2) şeklinde 8 pinlik iki çeşit kablo vardır. (4+4) CPU içindir. Kabloların geldiği yerde isimleri yazıyorsa CPU veya +12 volt yazısı varsa onu takmanız lazım. Ama dediğim gibi (4+4) olanı zaten ayırt edersiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı