ASRock Fatal1ty H87 Hackintosh 10.9 boot sorunu

plar3s3

Hectopat
Makaleler
2
Yer
izmir
Daha fazla  
Meslek
Bir nebi amele
Hackintosh Troubleshoot - Need Help - YouTube arkadaşlar merhaba videodaki hatayı alıyorum. Ne komut girdiysem olmadı. (GraphicsEnabler=no,yes -v -x -f npci gibi komutların hepsini denedim ancak yine aynı hatayı alıyorum. Bazı komutlarda süre biraz daha uzun oluyor ancak yine restart atıyor. Yada root device uuid is .............. hatası alıyorum. Anakartım asrock h87 fatality ekran kartı asus ati radeon hd7870. Yabancı forum sitelerinde haswell anakartla uyumlu hackintosh donanım listesinde benim kartta vardı. Sırf bu yüzden sistem topladım. Bios ayarlarında mı acaba atladığım bir yer var diyorum. Achi mod yada boot security gibi ayarlarıda yaptım yine aynı hatayı alıyorum. Not=Kurulumu usb bellekten yapıyorum. Konu hakkında yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.:confused:

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar unutmadan yabancı bir forum sitesinde mach_kernel değiştirin sorun çözülecektir gibi bir yazı okudum. Transmac ile marh_kerneli değiştirdim ama nafile.:(

Kardeşim -v ile başlatınca direk olarak restart atıyor. Foto çekmemin imkanı yok direk reset atıyor. Donanım olarak:

• asrock h87 fatality anakart
  • intel gigabit lan ethernet
  • Realtek ALC1150 ses kartı
  • ati radeon hd 7870 ekran kartı

Şimdi iş yerinden yazıyorum. Everest dökümünü eve gidince paylaşırım. Eski bilgisayarıma snow, lion, mountain lion kurmuştum. Yani anlayacağınız az biraz tecrübem var. Olayın bios ile alakalı olduğunu tahmin ediyorum. Ancak kullandığım bios bana bayağı yabancı geldi. Clover değilde direk olarak boot cd'si yazsam. Usb'yede orjinal mac 10.9 atsam acaba aynı hatayı alır mıyım? Olmadı son çare olarak onu deneyeyim.

Eyvallah eve gidince yazarım.

- - - Güncellendi - - -

Evine gittiğinde haber verirsin. Sorunu çözeriz merak etme.

En son ekran görüntüsü. Aynı bu resimdeki gibi sonra restart atıyor pc.

.
l2TY0IIh.jpg

Dostum everest sistem raporu linktedir. http://www.dosya.tc/server21/VqE1dR/rapor.txt.html

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS güncel mi? İlk olarak BIOS'u son sürüme güncelleyin. EHCI / XHCI Hand-off Enabled yapalım. Olmadı açılışta sürekli 1'e basın ve alternatif Bootloader ile deneyin.

Recep bey bios güncel. parrhesia kardeşim sağolsun bizzat 2-3 saatini vererek skype ile cep kamerasından kurulum yapmaya çalıştı. (kendisine tekrar çok teşekür ediyorum) Ancak biosu patch dedikleri işlemi yani yamalamayı yapmamız gerektiğini söyledi. Bende internette ve sizin videonuzda pmpatch ile bios yamalama ve kurulum videonuzu izledim. Ancak yine bir sorun var. Orjinal biosu pmpatch programı ile yamaladıktan sonra biosta usb bellekle kurulum gerçekleştirmek istediğimde "Secure flash check fail" hatası alıorum. İnternetten araştırma yaptım afudos ile dos ortamında yamalanmış biosun nasıl yükleneceğine baktım. (parrhesia zaten önceden söylemişti afudos programını) Konu hakkında hiç bilgim olmadığı için ve bilgisayarın daha ilk taksitini ödemediğim için yapmaya cesaret edemedim. İatkos M'yi beklersem acaba yama olayına girmeden yükleme şansım var mı?

Bu arada şimdi baktım bios'ta EHCI / XHCI Hand-off Enabled ayarı yok.

Evet yine aynı hata.

- - - Güncellendi - - -

1' e basınca clover değilde chamaleon bootloader ekranı çıkıyor. Birçok komut girdim olmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı