Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Intel'in markalara yaptığı baskı üstüne, elimizdeki non-K OC BIOS'larını arşiv olarak paylaşıyoruz. İhtiyacı olan herkesin yararlanabilmesi amacıyla paylaşıyorum. 
Arşiv içindeki Anakartlar:
Uyarı okudum ve tüm sorumlulukların bana ait olduğunu kabul ediyorum.
Dipnot: Bu konu ve içeriği hiçbir şekilde benim iznim olmadan Technopat.net dışında bir yerde paylaşılamaz veya alıntılanamaz. Tüm hakları bana ve Technopat.net yönetim ailesine aittir.
Arşiv içindeki Anakartlar:
- ASRock Z170 OC Formula
- ASRock Z170 Pro 4
- ASRock Z170M-ITX AC
- ASRock Z170M Extreme 4
- ASRock Z170A-X13.1
- ASRock Z170 Pro 4S
- ASRock Z170 Pro 4D3
- ASRock Z170 Gaming-ITX AC
- ASRock Z170 Gaming K6+
- ASRock Z170 Gaming K6
- ASRock Z170 Gaming K4 D3
- ASRock Z170 Gaming K4
- ASRock Z170 Extreme 7+
- ASRock Z170 Extreme 6+
- ASRock Z170 Extreme 6
- ASRock Z170 Extreme 4
- ASRock Z170 Extreme 3
Uyarı dedi:SBCLK Overclock desteği sadece i3-6100, Pentium G4400, i5-6400, i7-6700 gibi K ibaresi olmayan işlemciler içindir.
Asla K Serisi işlemciler ile kullanmayın!
Bu işlem sizin donanımlarınıza garanti dışı bırakabilecek zararlar verebilir.
BIOS yüklemesi sonrası işletim sisteminin doğru işlemci ve sistem frekansını göstermesi için aşağıdaki ayarları uygulayın.
Bilinen sorunlar:
- BIOS'a girin ve OC Tweaker -> DRAM Configuration seçeneklerine gelin.
- Belleğinizle uyumlu XMP profilini yükleyin.
- BLCK seviyesini ihtiyacınıza uygun şekilde ayarlayın.
- DRAM Frekansını doğru şekilde ayarlayın. Bellekleri 2800MHz altında tutmak, daha yüksek BLCK ayarlarını kullanmanıza imkan tanıyacaktır.
- OC Tweaker – Voltage configuration sekmesine gidin. vCore değerini isteğinize göre ayarlayın. 7/24 OC ile kullanmak istiyorsanız voltajı 1.40 altında tutun.
Uyarı okudum ve tüm sorumlulukların bana ait olduğunu kabul ediyorum.
Dipnot: Bu konu ve içeriği hiçbir şekilde benim iznim olmadan Technopat.net dışında bir yerde paylaşılamaz veya alıntılanamaz. Tüm hakları bana ve Technopat.net yönetim ailesine aittir.