ASRock RX580 undervolt

Merhabalar. Maalesef kimse size stabil bir ayar söyleyemez. Misal aynı kart aynı model dahi kullansak aynı ayarlarda stabil bir değer alamayabiliriz. Bu da ekran kartlarında kullanılan silikon kalitesinden kaynaklanıyor. Eğer ufak bir voltaj düşürme de dahi crash yiyorsanız Frekans Mhz değerini bir miktar düşürüp o şekilde voltajı düşürmeyi deneyin.

Merhabalar. Maalesef kimse size stabil bir ayar söyleyemez. Misal aynı kart aynı model dahi kullansak aynı ayarlarda stabil bir değer alamayabiliriz. Bu da ekran kartlarında kullanılan silikon kalitesinden kaynaklanıyor. Eğer ufak bir voltaj düşürme de dahi crash yiyorsanız Frekans Mhz değerini bir miktar düşürüp o şekilde voltajı düşürmeyi deneyin.
Peki en yakın verileri nerden bulabilirim ona göre şekillendirsem ?

Peki en yakın verileri nereden bulabilirim ona göre şekillendirsem?

RX 580 Undervolt Rehberi - Technopat Sosyal atmış olduğum linkte MSI Afterburner'ı nasıl UV yapmak için kullanacağınız yazıyor buradaki ayarları yaptıktan sonra Core voltage kısmını -100MV ile başlayın sistemi test edin sorun olmazsa -10MV azaltarak daha deneyin sonra bundada olmazsa tekrar -10MV azaltın bu şekilde stabil bir ayar yakalayabilirsiniz. Tavsiyem ekstra olarak kendinize özel bir fan profili oluşturmanız.

Peki bunun kendi yazılımından yapma gibi bir olasılığım var mı?

Stabil olmuyordu. AMD'nin kendi ayarlanıyor üzerinden yaptığımda ayarları görmüyor stok ayarlarda çalışmaya devam ediyordu. Size kendim MSI Afterburner üzerinden iyi bir sonuç aldığım için böyle yapmanızı tavsiye ettim.

Peki bunun kendi yazılımından yapma gibi bir olasılığım var mı?
Radeon programını kullanarak da yapabilirsiniz. Yalnız Radeon programından yaparsanız yaptığınız ayarların sıfırlanmaması için görsele de yüklediğim Windows ayarlardan hızlı başlatmayı aç (önerilen) kısmındaki tik işaretini kaldırıp kapatın.
Stabil olmuyordu. AMD'nin kendi ayarlanıyor üzerinden yaptığımda ayarları görmüyor stok ayarlarda çalışmaya devam ediyordu. Size kendim MSI Afterburner üzerinden iyi bir sonuç aldığım için böyle yapmanızı tavsiye ettim.
Aslında bu durum da kullanıcıdan kullanıcıya değişebiliyor. Bende ilk başta MSI Afterburner programını denemiştim. Fakat Radeon programı biraz daha detaylı ayarlamalara izin verdiği için uzunca bir uğraştan sonra şimdilik stabil bir ayar yakaladım kendi kartım için.

Dosya Ekleri

• 12.PNG
    12.PNG
    18,6 KB · Görüntüleme: 50
Radeon programını kullanarak da yapabilirsiniz. Yalnız Radeon programından yaparsanız yaptığınız ayarların sıfırlanmaması için görsele de yüklediğim Windows ayarlardan hızlı başlatmayı aç (önerilen) kısmındaki tik işaretini kaldırıp kapatın.

Aslında bu durum da kullanıcıdan kullanıcıya değişebiliyor. Bende ilk başta MSI Afterburner programını denemiştim. Fakat Radeon programı biraz daha detaylı ayarlamalara izin verdiği için uzunca bir uğraştan sonra şimdilik stabil bir ayar yakaladım kendi kartım için.

Hızlı başlat kapalıyken de bu sorunu yaşadım. Dediğim gibi ben sorunsuz bir şekilde yaptığım için MSI Afterburner önerdim yoksa Radeon ayarları üzerinden de yapılabilir.

Hızlı başlat kapalıyken de bu sorunu yaşadım. Dediğim gibi ben sorunsuz bir şekilde yaptığım için MSI Afterburner önerdim yoksa Radeon ayarları üzerinden de yapılabilir.
Hızlı başlat ayarı kapalı olmasına rağmen bilgisayarı direkt fişi çekip kapatmak, güç düğmesinden kapatmak, yeniden başlatma tuşu ile yeniden başlatınca ve elektrikler gittiği vakit bende de ayarlar sıfırlanıyor. Sadece bilgisayar üzerinden kapatıp veya yeniden başlatınca sıfırlanmıyor. Sırf Radeon programı üzerinden stabil bir ayar bulduğum için kullanıyorum açıkçası. Ne olur ne olmaz diye zaten yaptığım ayarlarında profilini kaydettim. Sanırım MSI programında ayar sıfırlanması yok diye biliyorum. Eğer MSI Afterburner programı üzerinden stabil bir ayar yakalarsa Radeon programıyla uğraşmaya değmez zaten.
Peki en yakın verileri nerden bulabilirim ona göre şekillendirsem ?
Sizinle aynı kart aynı model kullanan başka kullanıcıların ayarlarını bulursanız deneyebilirsiniz ama pek tavsiye etmem bu durumu da açıkçası. Çünkü ilk başta da dediğim gibi aynı kart aynı model dahi olsa aynı ayarlarda stabil değerler alamayabilirsiniz. Kendiniz deneme yanılma yöntemi ile kendi kartınız için çalışan en stabil ayarları bulmanız gerekli. Zaten undervolt mantığı da bir bakıma budur. Performans düşüşü olmadan stabil bir undervolt ayarı ile ekran kartının güç tüketimini azaltıp buna bağlı olarak da sıcaklığını da düşürmek. Tercihe bağlı olarak birde fan ayarı yaparsanız sıcaklık değerleri daha da düşecektir.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı