ASRock X570 taichi anakart sıcaklık sorunu

Sıkıntı direkt anakart üzerinde olduğunu düşünüyorum bu anakart ile 3900X-3950X ile 75-80 arası görülüyor:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Herhangi bir aygıt ile ölçmediğiniz için yazılımsal hata olabilir.

Yani anakart fabrika çıkışı bu şekilde sıcak çalışıyor o halde. @Recep Baltaş bu anakartı iade edeyim mi sonuçta gönderdiğim zaman size gelecek herhalde tamir olacak bir durumu var mı ya da direk iade mi cevaplar mısınız.

Birde tahminen elinizde bulunan PSU 500W o PSU ile herhangi bir sorun yaşamadan testleri geçmek ilginç.

Ace kullanıyorum, VRM sıcaklığım 60'ı geçmiyor bile. Lakin sizin sorununuz VRM'lerden kaynaklanmıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Aynı sorunu yaşayan biri daha.

Southbridge olduğunu yeni gördüm o yüzden şuna dikkat edin:
M.2 SSD veya PCIe 4.0 kullanan herhangi bir cihaz takılı mı sisteme?
@Jang Geum'un Danji Yemeği dediği gibi VRM ile ilgili bir sorun değil ama bu sıcaklık ne gibi bir sorun yaşatır bilmiyorum.
Ace kullanıyorum, VRM sıcaklığım 60'ı geçmiyor bile. Lakin sizin sorununuz VRM'lerden kaynaklanmıyor.

Aynı sorunu yaşayan biri daha.

Ne gibi bir sorun yaşatır bu sıcaklık acaba?

Benim de kafam karıştı orada bütün programlarda motherboard anakart görünürken OCCT'de southbridge olarak bahsettiğim sıcaklık görünüyor motherboard ise 45 derece yazıyor anlamadım hangisi doğru. Herkez hwinfo Aida'ta testini baz alıyor mesela orada görünen boşta 62 yükte 70 80. eğer southbridge yani güney köprüsü ise bunda sorun olur mu bu sıcaklık?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı