ASRock X570 taichi anakart sıcaklık sorunu

Boşta 62 yükte 70 80 arasında gösteriyor. Bu İngilizce yazıda yazdığı gibi bakır heatsink soğutucusu aldım ona bir de artic termal pad aldım yapıştırmak için kartı çok da iade etmek istemiyorum aslında daha çok çözüm bulmak istiyorum Recep beyi ekledim oyuzden ama cevap alamadım. Bunları nerelere koyabilirim acaba?
n11.com'dan Ekran Kartı Ram Anakart için %100 Bakır Soğutucu seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!

Aldıklarım bunlar ayrıca anakartda 8 pin cpu bağlantısı var eski anakartım 4 dü mevcut olan 4 pin kablolarını taktım belki sorun bundan olur diye şu çoğaltıcı kabloyu aldım

n11.com'dan 8 Pin CPU Çoğaltma Kablosu seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!

Zaten üzerinde bir fan mevcut. Bu fanın döndüğünü görebiliyor musunuz? İnternette bu anakart modelinin fan arızaları ile ilgili baya bir konu var.
Linkteki bakır plaka, termal padin düşük ısı iletkenliğinden dolayı adam onu bakır plakayka değiştirmiş. Hassas bir iş, garantiyi devre dışı bırakıyormuş zaten. En iyisi Asrock'a ticket açıp bu sıcaklıkların sorun olup olmadığını sormak. Keşke Ace alsaymışsınız.

Ace alınmadığı için pişman olunacak bir durum yok Taichi ile Ace arasında çoğu zaman 800-1000 TL arası fiyat farkı var hem konunuza baktığım zaman Gaming Edge modeli yerine yazılmış eğer Gaming Edge almış alsaydınız asıl pişman olacağınız o olurdu.

Bu ısınmanın ne gibi bir sorun yaşatacağını bulamadım. Birde BIOS güncel mi acaba?

Chipset_schematic.svg.png
600px-Motherboard_diagram.svg.png

@lazkopat1599 sorunu buldum sanırım ve BIOS güncellemesi ile çözülmüş sanırım:

2.80 sürümünde değilseniz geçin ve tekrar bakın.

@Jang Geum'un Danji Yemeği sorunun çözümünü bulmuş olabilirim ama bu ısı ne zarar veriyor onu bulamadım 😒

Son düzenleme:
2.70 sürümünde geldi daha önceki anakartımda BIOS güncellemesi için önce şu sürümü yükleyin daha sonra en son sürümü yükleyin yazıyordu sitede bu kart için bir uyarı yoktu 2.70'den direk 3.0'a güncelledim. Ekran kartını 8416 TL'ye aldım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı