Assasins Creed: Odyssey siyah bar sorunu

Xanteus

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
İyi günler herkese, ben Odyssey'i açtığımda ekranda (üstte ve altta) siyahlıklar oluyor. Çözünürlük ayarlarını her şeyi denedim. monitörüm 1280X1024.

Tüm ayarları denedim gene de düzelmiyor, Origins veya herhangi bir oyunda böyle bir durumla karşılaşmadım, şimdiden yardımcı olursanız teşekkür ederim.
Ya artık şu konuyuda takar mısınız kaç gündür cevap yok ?

Son düzenleme:
Hayır sorun option.ini ve exe yi editleyince çözülüyor.
Mesela bu yüksek çözünürlük için. Altta örnek verdim. Hex values e edit yapıldığında Black borders gidiyormuş.

Burada çözümler var iyi analiz etmen lazim ama. Editlemek gerekiyor.
.

1. open program hxD > Click file and open ACOdyssey.exe.
2. CTRL+F > Click "hex values" > Click Search direction "all" > write 39 8e E3 3F.
3. change every ınstance and replace value with hex your aspect ratio resolution, here is the list.

2560X1080 = 26 B4 17 40.
3440X1440 = 8E E3 18 40.
3840X1080 = 39 8e 63 40.
Teşekkür ederim yardımın için lakin ben ne yapmam gerektiğini anlayamadım biraz daha ayrıntılı anlatma şansın var mı :)

Teşekkür ederim yardımın için lakin ben ne yapmam gerektiğini anlayamadım biraz daha ayrıntılı anlatma şansın var mı :)

Talimatları uygulaman lazim.

İlk önce exe. Yi yedekle.
1. hxD yi indir.
2. hxD ile oyunun .exesini aç.
3. CTRL + F yap. Hex values e tıkla. Search yap. Orayada 39 8e E3 3F yaz ve bul.
4. orada çıkan bu değerler ile çözünürlüğünü değiştir. Ayrica bu siteden tüm formatlari bulabilirsin.

2560X1080 = 26 B4 17 40.
3440X1440 = 8E E3 18 40.
3840X1080 = 39 8e 63 40.

Kaynak:
.

Alternatif
Eğer buda olmazsa kaynak üzerinden biraz daha analiz et ve common hex values yazılı sitedeki verileri karıştır. Yani özetle tek çözüm kalıyor tüm çözünürlükleri kendi çözünürlüğün yapman gerek
Biraz karışık. Ama ben anladığım kadarıyla yazdım. Yazan arkadaş 16:9 için paylaşmış. Sen kendi çözünürlüğün için bulmalısın.

Son düzenleme:
Talimatları uygulaman lazim.

İlk önce exe. Yi yedekle.
1. hxD yi indir.
2. hxD ile oyunun .exesini aç.
3. CTRL + F yap. Hex values e tıkla. Search yap. Orayada 39 8e E3 3F yaz ve bul.
4. orada çıkan bu değerler ile çözünürlüğünü değiştir. Ayrica bu siteden tüm formatlari bulabilirsin.

2560X1080 = 26 B4 17 40.
3440X1440 = 8E E3 18 40.
3840X1080 = 39 8e 63 40.

Kaynak:
.

Alternatif
Eğer buda olmazsa kaynak üzerinden biraz daha analiz et ve common hex values yazılı sitedeki verileri karıştır. Yani özetle tek çözüm kalıyor tüm çözünürlükleri kendi çözünürlüğün yapman gerek
Biraz karışık. Ama ben anladığım kadarıyla yazdım. Yazan arkadaş 16:9 için paylaşmış. Sen kendi çözünürlüğün için bulmalısın.
Yardımın için teşekkürler 1280x1024 sanırım 5:4 de denk geliyor (00 00 A0 3F) bulduğum 16:9 kodlarındaki hepsine yapıştırdım hala siyah yerler kalıyor :/

Yardımın için teşekkürler 1280x1024 sanırım 5:4 de denk geliyor (00 00 A0 3F) bulduğum 16:9 kodlarındaki hepsine yapıştırdım hala siyah yerler kalıyor :/
O yerin net resmini atarmisin. Kendi kodunu değiştirdiğin hex kismini net şekilde.
Bu tek çözümü. Başka bir çözüm daha bakarim ama bu Black Bars olayini herkes böyle çözmüş.

Son düzenleme:
O yerin net resmini atarmisin. Kendi kodunu değiştirdiğin hex kismini net şekilde.
Bu tek çözümü. Başka bir çözüm daha bakarim ama bu Black Bars olayini herkes böyle çözmüş.
Şu an ss atmak için tekrar ctrl F yaptım o kodu bulunamadı yazıyor diğer değiştirdiğim kodlarıda denedim hiçbirini bulamıyor
Pardon yanlış yere yazmışım atıyorum ssi :D

Burada bunu değiştirmiştim yedeklediğim exeyi geri attım

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (16).png
    Ekran Görüntüsü (16).png
    39,8 KB · Görüntüleme: 100
Widescreen Gaming Forum • View topic - ResHex: Resolution to Hex Calculator buradaki alternatif programı indirip dene. Kendi çözünürlüğün ü inputla.

Benim PC parçaları gelmedi daha gelse bende bakardım.
Aynı kod çıkıyor birde şöyle bir şey var mesela ben bir kodu değiştirince sonra aynı kodu aratınca gene çıkıyor bulduğum tüm hepsinimi değiştiricem ve nasıl kaydedicem sol üstte kayıt işareti var ona basmam yeterli sanırsam ?

Aynı kod çıkıyor birde şöyle bir şey var mesela ben bir kodu değiştirince sonra aynı kodu aratınca gene çıkıyor bulduğum tüm hepsinimi değiştiricem ve nasıl kaydedicem sol üstte kayıt işareti var ona basmam yeterli sanırsam ?
Kaydetmen lazim yoksa bi anlami yok yaptiklarinin.

O verdiğim program da ne çıktı.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı