Assassin's Creed hangi oyunuyla başlanmalı?

AC 1 kısa özet izledikten veya okuduktan sonra AC 2, Brotherhood, Revelations oynanabilir. Bu üç oyun birbiriyle bağlantılı hem de AC evrenini anlamanız için güzel oyunlar. AC 1 mekanik ve grafik olarak çok kült günümüze göre. Oynanmayacak derecede diye düşünüyorum.
 
RPG ağırlıklı AC istiyorsan Odyssey, daha çok suikastçı hissi ön planda olsun diyorsan Syndicate. Ama bu serinin baştan sona oynanması gerektiğini düşünüyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 2. oyun ile başlayıp Ezio üçlemesini bitirdim, ondan sonra bir daha dönüp bakmadım bile serinin diğer oyunlarına :D AC oyunları oldukça sıkıcı bana göre.
 
Yan görev yapmayı seviyorsan AC oddyssey yan görev yapmayı sevmiyorsan AC Valhalla (AC oddyssey yan görev yapmaya zorluyor) AC 2'de çok iyi ama eski olduğundan dolayı mekanikleri ve grafikleri seni biraz rahatsız edebilir
 
Seri her yeni oyunda temayı değiştirdiği için birbiri ile bağlantılı olan Assassin's Creed oyunları Ezio üçlemesiydi sanırım.
 
Merhaba, Assassin's Creed serisinden birini denemek istiyorum. Sizce nasıl ve hangisi oynanmalı?

Sistem gereksinimleri sorun değil.

Kesinlikle AC2-Brotherhood-Revelations yani Ezio üçlemesine direk oyna ve bitir. AC1 bayağı eski olduğundan YouTube'dan hikaye özet videosu izleyebilirsin. Revelations'dan sonra ise AC3 - AC4 Black Flag - Rogue yani karayip üçlemesini oynayabilirsin. Bunlarda acayip güzel korsanlık oynanışı var ama hikaye Rogue da bayağı iyi. Sonrasında ise Unity - Syndicate yani devrim ikilemesi var. Bunlarda ise Syndicate açık ara çok iyi ama hangisi hoşuna giderse ona bak. Unity fransız devrimini, Syndicate ise İngiliz sanayi devrimini konu alıyor. Syndicate'dan sonra ise Origins - Odyssey - Valhalla yani RPG mitoloji üçlemesi var. Bu oyunların her biri de en az 50 saat ve bayağı uzunlar ama bunlarda da bence açık ara en iyisi Odyssey. Yine buradada hangi tema hoşuna giderse ona gir. Origins antik mısırı, Odyssey antik Yunan'ı, Valhalla ise viking İngiltere'sini anlatıyor. Ragnar Lothbrok'un çocukları falan var. 😄
 

Yeni konular

Geri
Yukarı