Assassin's Creed Valhalla animus olayı tam olarak ne?

Yer
İzmir
Daha fazla  
Arkadaşlar viking temasını sevdiğim için AC serisinden Valhalla'ya ilk defa başladım. Grafikleri falan atmosferi çok güzel çok sevdim. Türkçe oynuyorum ama Animus Projesi'ni anlayamadım, bir kadın var bir aletin içine yatıyor benim ana karakterimi falan kullanıyor. Çok eskiden hatırlıyorum AC 1'den yine böyle bir şeyler vardı. Bu olayı bana izah ederek anlatacak olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, bu serinin en temel ögelerinden birisidir.
Bilgilerim benim de şifahidir, 1-2 oyunu hariç her seriyi oynamış olarak aklımda kalanlardan yazayım.

Animus bir projedir ve her seride görülen altın elmayı (top şeklinde) günümüzde ele geçirmeyi amaçlar. Bu elma her şeye hükmedecek güçler taşır. Ancak kaybolduğu için Animus projesi de zamanında bu elmayla ilişkili olmuş kişilerin soylarını taşıyanları bulur, onların DNA'sı eşleştiği için özel cihazların içine sokarak elmanın nerede olduğunun bulunması için anıların tekrar canlandırılmasını sağlar. Yani aslında oyundaki hikaye bu anıların canlandırılmasından ibaret. Ben en son Black Flag'de bu elmanın nerede olduğuna yönelik bilgiler çıktığını hatırlıyorum, en son Mirage da oynadım ama artık serinin çokluğu yüzünden elma önemini yitirdi neredeyse :)

Arkadaşlar viking temasını sevdiğim için AC serisinden Valhalla'ya ilk defa başladım. Grafikleri falan atmosferi çok güzel çok sevdim. Türkçe oynuyorum ama Animus Projesi'ni anlayamadım, bir kadın var bir aletin içine yatıyor benim ana karakterimi falan kullanıyor. Çok eskiden hatırlıyorum AC 1'den yine böyle bir şeyler vardı. Bu olayı bana izah ederek anlatacak olan var mı?

Animus kişinin DNA'sıyla eşlerek atalarını görmesini sağlayan abstergo yapımı bir makine. AC1'den AC3'e kadar Animus'u sadece o DNA'ya sahip kişi oturunca kullanabiliyordu. AC4 Black Flag de ise artık makineyi geliştirdiler, ismi helix oldu ve sadece kan ve tükürük örnekleri yeterli oluyor. Başkaları da isterse bu ataları görebiliyor bu arada. Origins ile beraber ise helix pek çok değişikliğe uğradı. En büyük değişiklik ise cihazın sadece bir VR gözlüğü ile kullanılabilmesi.

Senin Valhalla da gördüğün kadın layla hassan. Kendisi mısırlı bir abstergo çalışanı ve tarihçi idi. Amacı helix ile Abstergo'nun yani tapınakçıların gözüne girmekti. Sonradan Origins olayları ile Abstergo'nun kötü olduğunu anladı ve oyun sonunda suikastçılara katıldı. Odyssey de ise Layla'nın anıların varisi denilen bir kişi olduğunu öğrendik, Atlantis'i bulduk vs burada antik Yunan da yaşayan kassandra adında bir paralı askeri yönetti. Valhalla da ise anıların varisi görevinin ne olduğu ortaya çıktı ve bir viking liderin olan Eivor'u yönetmeye başladı. Origins de bayek, Odyssey de kassandra, Valhalla da ise eivor Layla'nın ataları değil bu arada.

Başka sorun varsa sorabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı