Assembly nasıl öğrenilir?

Çok hızlı gidiyorsun. C++'ta uzunca bir süre kaldıktan sonra Assembly'e geçmeni öneririm. Onun dışında (X86 için konuşuyorum) Intel programmers manual okuyabilirsin X86'yı anlamak adına.

Assembly'nin de temelini öğrenip ikisi ile bir işletim sistemi yapmayı düşünüyorum. Ama öyle Linux Windows gibi olmasını beklemiyorum basit olsa da olur.

Çok hızlı gidiyorsun. C++'ta uzunca bir süre kaldıktan sonra Assembly'e geçmeni öneririm. Onun dışında (x86 için konuşuyorum) Intel Programmers Manual okuyabilirsin x86'yı anlamak adına.
Eğer Assembly öğrenecekse C gibi yapısal bir dil ile başlaması daha iyi olur.

Assembly'nin de temelini öğrenip ikisi ile bir işletim sistemi yapmayı düşünüyorum. Ama öyle Linux Windows gibi olmasını beklemiyorum basit olsa da olur.
Seni anlıyorum. Ama çok hızlı ilerlediğini düşünüyorum. İşletim sistemleri için büyük bir teorik bilgi lazım. 1-1.5 yıldır araştırma yapıyorum işletim sistemleri hakkında, daha Assembly dilini çok az biliyorum.

İlle öğreneceğim diyorsan da 6502 ile çalış derim. Çok daha basit bir mimari x86'ya kıyasla.

İlke adımda işletim sistemi yapmak için paralama kendini, madem ki öğrenmeye isteklisin ilk önce işlemcinin çalışma prensibini öğrenmek; aslında işlemcilerin neden programlandığını öğrenmeni de sağlar.

Dostum yolun başındaysan sana Rust tavsiye ediyorum. Çok fazla artısı ve geleceği olan bir dil. Ayrıca duyduğuma göre Runtime patlama olayı da yokmuş. Bence onu kullan.

Ek olarak @TerabyteForever'ın dediğine katılıyorum, henüz Assembly öğrenmen için daha erken. Önce bir veri yapılarını, algoritmaları ve düşük seviye tarzı dilleri öğrenmen lazım (C++, C, Rust... vb).

Seni anlıyorum. Ama çok hızlı ilerlediğini düşünüyorum. İşletim sistemleri için büyük bir teorik bilgi lazım. 1-1.5 yıldır araştırma yapıyorum işletim sistemleri hakkında, daha Assembly dilini çok az biliyorum.

İlle öğreneceğim diyorsan da 6502 ile çalış derim. Çok daha basit bir mimari X86'ya kıyasla.

Peki hocam ilk olarak ne yapmalıyım? Yani C++ ta neler öğrenmem lazım neleri öğrenmemi tavsiye edersiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı