Genelde sayısal veya eşit ağırlık alıyor, sözelden gireceksen çok çalışmalısın kontenjan düşük oluyor sözelde.
Astsubay olmak için sözel, sayısal veya eşit ağırlık önemli mi? MSÜ sınavına 12. sınıfta giriliyor diye biliyorum ben şu an 10. sınıfım.
Alâkası yok, MSÜ'de astsubaylıklar genel puan türüyle alım yapıyor. Sözel, sayısal veya eşit ağırlıkla değil.
Yanlış söylemiş olabilirim subaylıkta geçerliydi sanırsam ama seçilen bölüm etkiliyor diye biliyorum.
Astsubaylıkta bölüm yok diyorum, genel puanla alıyor. Subaylıkta var.
Senin için 2 tane yol var ya direkt MSÜ üzerinden genel puan ile astsubaylığı kazanırsın veya TYT de 2 yıllık bölümlerin bazılarında iç işleri bakanlığı adına veya milli savunma bakanlığı adına yazar. Bu bölümlere eğer girebilirsen de astsubay olursun. Fakat her 2 yolda da bir mülakat var. Bir de MSÜ astsubaylıkta da bölüm var. Sadece askerlik eğitimi almıyorsun. Kara astsubaylık için detaylar aşağıda.
Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu
www.kkk.tsk.tr
Yanlış söylüyor olabilirim dedim zaten öyle biliyorum demem ısrar ettim anlamına gelmez.
MYO TYT puanin ile gireceksin 2 yil istedigin bir bölüm bitirup mezun olacaksin astsubay kidemli cavuşa kadar rutben artabiliyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.