Astsubay olmak için hangi bölüm okunmalı?

volter190

Hectopat
Daha fazla  
Astsubay olmak için sözel-sayısal-eşit ağırlık önemli mi? MSÜ sınavına 12. sınıfta giriliyor diye biliyorum ben şu an 10. sınıfım.

Genelde sayısal veya eşit ağırlık alıyor, sözelden gireceksen çok çalışmalısın kontenjan düşük oluyor sözelde.

Genelde sayısal veya eşit ağırlık alıyor, sözelden gireceksen çok çalışmalısın kontenjan düşük oluyor sözelde.

Alâkası yok, MSÜ'de astsubaylıklar genel puan türüyle alım yapıyor. Sözel, sayısal veya eşit ağırlıkla değil.

Astsubay olmak için sözel, sayısal veya eşit ağırlık önemli mi? MSÜ sınavına 12. sınıfta giriliyor diye biliyorum ben şu an 10. sınıfım.

MSÜ sınavına girip genel puan türünden gerekli puanı alman, daha sonra da TYT sınavına ve mülakatlara girmen gerekiyor. Hepsini başarılı bir şekilde geçersen ve kontenjana girebilirsen sağlık sorunun yoksa astsubay okullarına kayıt yaptırabilirsin.

MYO TYT puanin ile gireceksin 2 yil istedigin bir bölüm bitirup mezun olacaksin astsubay kidemli cavuşa kadar rutben artabiliyor.

Senin için 2 tane yol var ya direkt MSÜ üzerinden genel puan ile astsubaylığı kazanırsın veya TYT de 2 yıllık bölümlerin bazılarında iç işleri bakanlığı adına veya milli savunma bakanlığı adına yazar. Bu bölümlere eğer girebilirsen de astsubay olursun. Fakat her 2 yolda da bir mülakat var. Bir de MSÜ astsubaylıkta da bölüm var. Sadece askerlik eğitimi almıyorsun. Kara astsubaylık için detaylar aşağıda.

Senin için 2 tane yol var ya direkt MSÜ üzerinden genel puan ile astsubaylığı kazanırsın veya TYT de 2 yıllık bölümlerin bazılarında iç işleri bakanlığı adına veya milli savunma bakanlığı adına yazar. Bu bölümlere eğer girebilirsen de astsubay olursun. Fakat her 2 yolda da bir mülakat var. Bir de MSÜ astsubaylıkta da bölüm var. Sadece askerlik eğitimi almıyorsun. Kara astsubaylık için detaylar aşağıda.

Yanlış söylüyor olabilirim dedim zaten öyle biliyorum demem ısrar ettim anlamına gelmez.

MYO TYT puanin ile gireceksin 2 yil istedigin bir bölüm bitirup mezun olacaksin astsubay kidemli cavuşa kadar rutben artabiliyor.

MSÜ Kara Harp Okulunda Tarih bölümü yazıyor yani Orada Tarih seçtim diyelim nasıl astsubay olacağım oradan nasıl ilerleyeceğim anlatır mısınız bu konuda kimseye danışamadığım için soruyorum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı