ASUS 21.5" VX228H mi, BenQ 21.5" RL2240HE mi?

Aralarında pek özellik farkı yok. İkisi de TN panel bildiğim kadarıyla. Sadece oyun amaçlı değilse, film falan da izlerim diyorsanız IPS panel de alabilirsiniz. TN ve IPS panel arasındaki fark ise şudur. TN panel çok hızlı tepki süresi verir. Fakat ekrana sağdan soldan aşağıdan falan bakınca görüntü netliğiniz gider renkler bozulur. IPS panelde ise her açıdan görüntü aynıdır. Ancak piyasada IPS paneller genelde 5ms gecikme süresinde oluyor. Ben hem oyun hem diğer işlerim için kullandığım monitörümü IPS panel 5ms aldım. Herhangi bir sıkıntı çekmiyorum oyunlarda. Asus VX229H modeline bakabilirsiniz IPS panel için.

Oyun yazılımı konusunda BenQ çok daha başarılı. İnceleme fırsatın oldumu bilmiyorum ama 3 adet atanabilir gamer modu var Black Equlaizer, Motion blur(hareketli nesnelerin bulanıklığını azaltma) gibi teknolojileri cabası :)

Ben geçen gün vx228h modelini aldım aşırı derecede ekran titremesi oluyordu. LOL oyununda haritayı sağa sola doğru kaydırınca ekranın altında ortasında falan böyle büyük bir şekilde yatay olarak titremeler meydana gelmişti, geri iade ettim. Benq GL2460 modeli ve RL2240he modeli arasında kaldım. 24" olarak GL2460 daha önde 2 ms. Sanırım onu alabilirim. Forumda da incelemesi vardı.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı