ASUS anakartta Corsair RAM D.O.C.P ayarı

spancer

Megapat
Daha fazla  
Videoda uygulanan adımları uyguladım. Şimdilik sorun görünmüyor fakat Memory frekans ayarını 2933 MHz'ye çektikten sonra FCLK ayarını 1466 MHz'ye çektim. Bir sorun oluşur mu? Sadece bu iki ayar ile oynadım başka bir şey ile oynamadım.
1642148821334.png
RAM: Corsair Vengeance 16 GB (1x16 GB) DDR4 3000MHz C16 RAM - (CMK16GX4M1D3000C16)

Not: Daha önce 3000MHz'ye çekmeye çalıştığımda bilgisayar açılmamıştı. O yüzden 2933'te kullanıyorum.

Son düzenleme:
Anakart modelin PSU ve BIOS sürümün güncel mi?
Bios uptade yap sonra D.O.C.P ayarının otomatik seç 3000 olarak. daha sonra görev yöneticisinden RAM frekansını kontrol et.
Şimdi beta olmayan en son sürüme güncelledim ve hiç bir şeye dokunmadan ana ekrandaki DOCP profilini aktif edip kaydedip çıktım. Şuan görev yöneticisinden takip ettiğimde 3000MHz'de çalışıyor. Sorun yok gibi teşekkür ederim. Herhangi bir sorun yaşamam durumunda sizlerin yardımına tekrar başvururum 🙏

Şimdi beta olmayan en son sürüme güncelledim ve hiçbir şeye dokunmadan ana ekrandaki DOCP profilini aktif edip kaydedip çıktım. Şu an Görev Yöneticisi'nden takip ettiğimde 3000MHz'de çalışıyor. Sorun yok gibi teşekkür ederim. Herhangi bir sorun yaşamam durumunda sizlerin yardımına tekrar başvururum 🙏

Beta ibaresi olan hiçbir sürücü veya BIOS kullanmayın adı üstünde beta tester sen oluyorsun o durumda her türlü olasılık mümkün.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı