ASUS aynı Model/Marka monitör ama renkleri farklı

Denizcan Deniz

Hectopat
Merhabalar, ASUS marka, VG27vq model 2 adet monitörüm bulunmakta fakat renk tonları aynı değil sebebi nedir?
Düzeltilebilir mi?

İkisi de 1920x1080, 165Hz, 27".

Tam olarak nasıl bir fark dostum? Mesela tüm renklerde maviye çalan bir fark varsa birinin paneli bozulmuştur ya da birinde renkler daha canlı ötekinde soluksa monitör ayarları farklıdır. Biraz daha detay verirsen iyi olur.

Tabi, özellikle beyaz renklerde birisi canlı parlak beyaz birisi soluk biraz daha böyle apaçık sarı gibi, siyahlarında biri tam siyah biri kopkoyu gri gibi. Kendi renk ayarlarında her ayar bire bir aynı, mod ayarları, kontrast ayarları, renk sıcaklığı ayarları, parlaklık ayarları vs. her şey aynı ama fakat dediğim gibi birinde çok güzel parlak beyazken birinde o kadar parlak olmayan açık sarı gibi beyaz.
Tabi, özellikle beyaz renklerde birisi canlı parlak beyaz birisi soluk biraz daha böyle apaçık sarı gibi, siyahlarında biri tam siyah biri kopkoyu gri gibi. Kendi renk ayarlarında her ayar bire bir aynı, mod ayarları, kontrast ayarları, renk sıcaklığı ayarları, parlaklık ayarları vs. her şey aynı ama fakat dediğim gibi birinde çok güzel parlak beyazken birinde o kadar parlak olmayan açık sarı gibi beyaz.
5046dff9-8db3-430a-8244-d4e1d84204cd.jpg
d9753828-abd5-420c-925a-24bd4a7f84a8.jpg

5046dff9-8db3-430a-8244-d4e1d84204cd.jpg
d9753828-abd5-420c-925a-24bd4a7f84a8.jpg

Üstteki fotoğraf sol ve orta monitör, alttaki fotoğraf orta ve sağ monitör. Sol ve sağ monitörken Full HD 1920x1080 ASUS VG27vq, orta monitör 2K ASUS VG27wq. Ortadaki tamamen pembe gibi beyazı anlam veremedim.

Son düzenleme:

Bana birinin panel arızası varmış gibi geldi ama seni yanlış yönlendirmek istemem. O yüzden aklına gelen her türlü şeyi bir kontrol et. Mesela görüntü almak için kullandığın monitör kablolarını kendi aralarında değiştir çünkü o kabloların kalitesi bile görüntüyü etkiliyor diye biliyorum. Olmazsa görüntüsü kötü dediğin monitörün kablosunu değiştir mesela displayport üzerinden görüntü alıyorsan onun yerine HDMI kablosuyla dene. Çift monitör kullanırken ekran kartı arayüzünde ikisi için ayrı ayrı ayar yapılıyor mu bilmiyorum ama NVIDIA ya da AMD Control paneline de bir bak orada da renk ayarları var. Başka da bir şey gelmiyor aklıma 🤷🏻‍♂️

Bana birinin panel arızası varmış gibi geldi ama seni yanlış yönlendirmek istemem. O yüzden aklına gelen her türlü şeyi bir kontrol et. Mesela görüntü almak için kullandığın monitör kablolarını kendi aralarında değiştir çünkü o kabloların kalitesi bile görüntüyü etkiliyor diye biliyorum. Olmazsa görüntüsü kötü dediğin monitörün kablosunu değiştir mesela displayport üzerinden görüntü alıyorsan onun yerine HDMI kablosuyla dene. Çift monitör kullanırken ekran kartı arayüzünde ikisi için ayrı ayrı ayar yapılıyor mu bilmiyorum ama NVIDIA ya da AMD Control paneline de bir bak orada da renk ayarları var. Başka da bir şey gelmiyor aklıma 🤷🏻‍♂️
18fbba04-876f-4908-bff8-77794a4f82bf.jpg

Hepsi kendi orijinal kablosu ile takılı, ne denediysem yapamadım anlam veremedim yani.

Eki Görüntüle 1119222

Hepsi kendi orijinal kablosu ile takılı, ne denediysem yapamadım anlam veremedim yani.
Dostum dediğim gibi kabloları bir kontrol et. Mesela sağdakinin kablosunu çıkarıp ortadakine tak, ortadakini sağdakine. Kabloların bu tür sorunlara sebep olduğu çok kez duymuştum. Kablolarda sorun olmadığından emin olalım. Bunu yaparsan ve sorun değişmezse dediğim gibi displayport yerine HDMI kablosu felan dene. Belki monitörün portlarındaki pinler arızalanmıştır. Bunları tek tek denemek lazım. 😕

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı