ASUS B650M-R anakartta CPU pump girişi yok

JeyeF

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: AMD Ryzen 5 7600 3.80GHz 6 Çekirdek, Anakart: ASUS Prime B650M-R
Ekran Kartı: GAINWARD GeForce RTX5070 PYTHON III 12GB GDDR7, Bellek: Kingston Beast (1x32) DDR5 5600Mhz CL36 SSD: Kioxia Exceria Plus G3 1TB Kasa: Bitfenix Ceto Premium White 750W 80+ Bronze PSU
Meslek
Gayrimenkul Eksperi
Merhaba, B650M-R anakartıma takılı olam R5 7600 işlemcim için 240mm sıvı soğutma aldım ancak anakartta CPU pump girişi yok. Bağlantısını nasıl yapmalıyım bilemedim. 5'li fan çoklayıcı aldım ama nasıl montajlanır bir bilgi bulamadım yardımlarınızı rica ediyorum.

Merhaba, B650M-R anakartıma takılı olam R5 7600 işlemcim için 240mm sıvı soğutma aldım ancak anakartta CPU pump girişi yok. Bağlantısını nasıl yapmalıyım bilemedim. 5'li fan çoklayıcı aldım ama nasıl montajlanır bir bilgi bulamadım yardımlarınızı rica ediyorum.
Bazı anakartlarda CPU fan ile Pump aynı işi görür. CPU FAN dışında anakartınızda 3 adet daha fan bağlantı noktası olmalı. 5'li fan çoklayıcı performans kaybına neden olabilir çünkü her fan çıkışının belli bir amper değeri vardır.

Bazı anakartlarda CPU fan ile pump aynı işi görür. CPU fan dışında anakartınızda 3 adet daha fan bağlantı noktası olmalı. 5'li fan çoklayıcı performans kaybına neden olabilir çünkü her fan çıkışının belli bir amper değeri vardır.

1 adet CHA_FAN girişi dışında anakartımda başka fan girişi yok ne yazık ki çoklayıcı ile pump ı ve fanları CPU fan girişine taksam sorun olur mu?

Gözüm bozuk olmasına rağmen anakartınızda 1 CPU 2 adet CHA_FAN olduğunu görmekteyim.

Benim de gözüm bozuk evet CHA_FAN'lardan biri dolu diğeri boş sıvı soğutma fanlarını CHA_FAN A, pompayı da CPU fan a takacağım doğru mu anladım?

Evet aynen bu şekilde.

Teşekkür ederim. Bazı konularda bağlantı bu şekilde yaptıldığında BIOS'tan fan hızı ayarını manuel olarak yapmamız gerektiği söyleniyor onu da yapmam gerekiyor mu?

Teşekkür ederim. Bazı konularda bağlantı bu şekilde yaptıldığında BIOS'tan fan hızı ayarını manuel olarak yapmamız gerektiği söyleniyor onu da yapmam gerekiyor mu?
Bunu mutlaka yapmanız gerekiyor. Çünkü default RMP hızı düşükse sisteminiz zarar görebilir. Yüksek RMP değerlerinin hiç bir zararı yoktur sadece biraz yüksek ses yaparlar.

Bunu mutlaka yapmanız gerekiyor. Çünkü default rmp hızı düşükse sisteminiz zarar görebilir. Yüksek rmp değerlerinin hiçbir zararı yoktur sadece biraz yüksek ses yaparlar.

Peki teşekkür ederim yardımlarınız için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı