Asus Cerberus Mikrofon Gürültüsü

Evet arkadaşlar bundan 1-2 ay önce öneriler üzerine Asus Cerberus aldım ve gayet memnundum. Fakat bilgisayarımda Realtek düzgün çalışmadığından silinmek zorunda kaldı. Çünkü Realtek'in sürücüleri oyunlarda cızırtı yapıyor ve sesleri kapatıyordu, İnventus'un servisi en azından böyle halletti sorunu. Ama ben önceden mikrofonumun arka plan seslerini önlemek için Realtek'in mikrofon gürültü tutma özelliğini kullanıyordum ve o şuanda bilgisayarımda yok. Acaba başka bir program veya bu konu ile ilgili bir fikri olan var mıdır?

@Yusuf Ensar Ertan yardımcı olabilir misiniz?

Anakartınızın sitesinde en son 26 Eylül tarihinde bir sürücü yayınlanmış. Bunu denemiş miydiniz?
MSI Live Update 6 uygulaması ile Realtek'i güncellemiştim ve büyük ihtimalle bahsettiğiniz güncellemeyide almıştım.

Bir daha deneyebilirim isterseniz fakat yine aynı sorun ile karşılaşırsam Realtek'i nasıl kaldıracağımı anlatabilir misiniz? Çünkü Realtek'i ben değil İnventus çalışanı kaldırmış.

Böyle bir şey için Realtek'in kaldırılma zorunluluğu garip geldi bana. Normal şartlarda güncel sürüm ile sorun çözülmeli. Aygıt Yöneticisi'nden Realtek'i sürücüsü ile beraber sil kutucuğunu işaretleyerek kaldırdığınızda silinecektir. Ama bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda büyük ihtimal tekrar yüklenecek. BIOS'tan onboard ses kartını devre dışı bırakırsanız kendi kendine yüklenmez. Öyle bir donanıma sahip değilmişsiniz gibi olur. Ben de Realtek ile beraber Corsair kulaklık ve onun yazılımını kullanıyorum. Bahsettiğiniz tarzda bir sorun yaşamadım. Benzer anakartlar kullanıyoruz o manada söylüyorum.

Böyle bir şey için Realtek'in kaldırılma zorunluluğu garip geldi bana. Normal şartlarda güncel sürüm ile sorun çözülmeli. Aygıt Yöneticisi'nden Realtek'i sürücüsü ile beraber sil kutucuğunu işaretleyerek kaldırdığınızda silinecektir. Ama bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda büyük ihtimal tekrar yüklenecek. BIOS'tan onboard ses kartını devre dışı bırakırsanız kendi kendine yüklenmez. Öyle bir donanıma sahip değilmişsiniz gibi olur. Ben de Realtek ile beraber Corsair kulaklık ve onun yazılımını kullanıyorum. Bahsettiğiniz tarzda bir sorun yaşamadım. Benzer anakartlar kullanıyoruz o manada söylüyorum.
BIOS'a girip onboard ses kartını devre dışı bırakma seçeneğini göremedim. Ve bu söylediklerinizi yaptığım halde Realtek bilgisayarda kalırsa veya sorunum yine ortaya çıkarsa ne yapmalıyım? Yani bir daha servise de göndermek istemiyorum çünkü 1 haftada anca geliyor.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı