ASUS DSL AC51 5GHz Sorunu

Proposition Joe

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Selamlar düne kadar tam verimde kullandığım AC51 modemim dün geceden itibaren garip bir şekilde 5GHz'de iken internete girmiyor lakin 2.4GHz'de son hız internet alıyorum. Normal şartlarda 5GHz'de iken ortalama pingim 5 jitterim ise 0 msdir ancak bugün minimum 14 gördüm hız ise normalde 35Mbit olması gerekirken 5Mbit civarlarında dolaşıyor. Sorun modem kaynaklı mı yoksa servis sağlayıcı ile alakalı mıdır?

Aynı modemi kullanıyorum. 5 GHz, 2.4'e göre daha az çeker uzaktan. Mesafe değişti mi? Bir de Firmware güncel değilse güncelleyin.
Firmware güncel ,ayrıca mesafe sabit yani eskiden tam hız aldığım mesafeden şuan alamıyorum hatta 5ghzde direk internet yok hatası alıyorum ancak arayüzde herhangi bir internet bağlantı hatasına dair bir şey yok zaten 2.4ghzde internet çalışıyor aynı anda
Sorun çözüldü sorunun sebebi tamamen iss ile alakalı imiş. o gün ping ve jitter değerlerim biraz yüksekti 2.4 ghz de 5ghzden biraz daha az hissediliyormuş sadece.

Son düzenleme:
Bu modemle ilgili yeni konu açacaktım ki mesajınızı görünce buraya yazayım dedim. Bu ürünü alalı yaklaşık 1 ay oldu. 5Ghz bağlantısı sürekli kopuyor. Daha doğrusu görünmüyor. Modem ile aynı odada bulunan bilgisayar için de, telefon için de durum aynı. 2.5Ghz bağlantı olduğu halde 5Ghz i göremiyorum. Hem bilgisayar hem de telefonum 5Ghz destekliyor. Ki zaten modemi yeniden başlatınca genelde 5Ghz de görünüyor ve bağlanıyorum. Ama genelde sabah modemi ilk açılışımda hep bu problem var. Neden olabilir acaba? Firmware de güncel.

Ben bu konuların hepsine baktım. Evet şikayet var genel olarak ama tam olarak benimki ile aynı değil. Benim problemim sadece 5Ghz in görünmemesi zaman zaman.

Arkadaşlar aynı sorunu yaşıyorum bilgisayarda da modemde de bir sorun yok ama nedense işte "bu ağa bağlanılamıyor" diyor. Birkaç kez bağlanmıştı işe yaramıştı ama sonra bağlanmadı neden olabilir?

Ben bu sorundan sürekli muzdarip olan ve denemediği yöntem kalmayan biri olarak sadece iki şey söyleyebilirim;

1- ASUS pişmanlıktır.
2- 5GHz pişmanlıktır.

Bir ara öyle bir oldu ki günde 4-5 kere modemi kapatıp açmam gerekti. Başka türlü çözülmüyor. Denemediğim, değiştirmediğim özellik kalmadı. Ne yaparsanız yapın bütün çözümler geçici. Bunun radikal bir çözümü yok. ASUS modem alırsanız kapatıp açmaya alışırsınız :)
Yabancı sitelerde de araştırdım biraz. ASUS bu konuda (özellikle 5GHz) çok ama çok problemli. Uzak durun.

Bu modemle ilgili yeni konu açacaktım ki mesajınızı görünce buraya yazayım dedim. Bu ürünü alalı yaklaşık 1 ay oldu. 5Ghz bağlantısı sürekli kopuyor. Daha doğrusu görünmüyor. Modem ile aynı odada bulunan bilgisayar için de, telefon için de durum aynı. 2.5Ghz bağlantı olduğu halde 5Ghz i göremiyorum. Hem bilgisayar hem de telefonum 5Ghz destekliyor. Ki zaten modemi yeniden başlatınca genelde 5Ghz de görünüyor ve bağlanıyorum. Ama genelde sabah modemi ilk açılışımda hep bu problem var. Neden olabilir acaba? Firmware de güncel.
Çeşitli nedenleri var ancak tam anlamıyla bir çözüm yok.

Aynı sorunu TP-Link Archer 1200'de de yaşıyorum. Bu wifi denen hedenin kendisi başlı başına sorun zaten.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı