burakkcbyk
Kilopat
Daha fazla
5 yıl geçmediği halde benden ve diğer arkadaşlarımdan ASUS servis 1.200 - 1.350 TL yeni ürün bedeli istemişti. Yasal yollar vs bir çözüm değil hem uzun sürüyor hem de %100 kazanacağız diye bir şey yok.
Şimdi Asus eğer ben bu ürün gamında onarım yapmıyorum şeklinde yazılı bir politikası var ise zaten malesef yine haklılar. Bu sefer 5 yılı geçmesede modemde 1 parça bozulsa dahi onarım yahut yedek parça olmadığı direk yeni ürün değişimi olduğu için doğal olarak yedek parça aslında ürünün tamamı oluyor bu tarz bozulunca onarım yoluna gidilmeyen ürünlerde.
Yani yine haklılar. Çünkü devletler buna çanak tutmuş. Oysaki üreticiye bunüründe onarım yapacaksın cihetine zorlatsalar sallıyorum tespit sonucu içindeki 50 tllik bir parça bozulduysa bu parçayı garantisi bitmiş ama 5 yılı geçmemiş bir ürüne sağlamak ve onarımını yapmak zorunda olurlar. Parçayı tedarik edemezlersede 50tl parça fiyatına ürünün aynısının sıfırını yahut mislini vermek zorunda kalırlar.
Sonuç olarak bir sorun durumunda onarımı yapılmayıp direk değişim yapılan ürünler garantili yıllarında tüketiciye avantajlı fakat garanti sonrasında da tüketiciye zararı oluyor gibi bir sonuç çıkarabiliriz.