ASUS DSL-AC68u & Türk Telekom packet loss

298855

Hectopat
Merhabalar;
Modemine 2020 yılından sonra çıkan herhangi bir yazılım güncellemesini kurunca cihaz sapıtıyor ve internet neredeyse kullanılamaz hale geliyor. Bende her yeni gelen bir güncelleme de düzelir diye yeni gelen tüm yazılımları çıkınca deniyorum ve sıkıntı çıkarsa sorunsuz olan eski yazılıma geri dönüyorum. En son bu konuyu açmadan 3 gün önce bir yazılım çıktı ve tüm sorunlar düzelmiştir umudu ile indireyim dedim içimden. İndirdikten sonra modem arayüzünde aşırı yavaşlama, ping yükselmeleri ve paket kaybı baş gösterdi. Doğal olarak eski yazılıma temiz kurulum yaparak geri döndüm ama anlattığın diğer sorunlar dışında paket kaybı yaşamaya devam ediyorum. Oyun oynarken 3 dakika bir paket kaybı yemem dışında, PingPlotter içinden herhangi bir adrese ping atmaya başladıktan 20 saniye sonra modeme giden paketlerde kayıp yaşamaya başlıyorum. Attığım fotoğrafta Türk Telekom'da yaşadığım paket kaybı bir yana bilgisayarımdan modeme giden paketlerde eskiden kayıp yaşamıyordum.

Türk Telekom bir yana modemde kayıp olunca cidden internet zehir oluyor.
İyi forumlar.

Ekran görüntüsü 2021-10-03 221134.png

dns.google - PingPlotter Pro 3.10.2021 21_58_01.png

Gördüğün gibi PingPlotter sorunlu bir program :) %66.7 varsayılan IP adresimde gerçekten paket kaybı olsaydı hiçbir siteye anında giriş yapamazdım, video bile izleyemezdim. En sağlıklısı benim önerdiğim program.

1.jpg
2.jpg

Gördüğün gibi PingPlotter sorunlu bir program :) %66.7 varsayılan IP adresimde gerçekten paket kaybı olsaydı hiçbir siteye anında giriş yapamazdım, video bile izleyemezdim. En sağlıklısı benim önerdiğim program.

Eki Görüntüle 1179759Eki Görüntüle 1179760
Valorant Türkiye ve Google sunucularının test sonuçlarını attım. Arada bir tane "No Response" var. Oradan kaynaklı bir paket kaybı olduğunu düşünüyorum. Tracert testinde "34-ebgp-acibadem-sr12e-k---34-acibadem-xrs-t2-1.statik.turktelekom.com.tr" diye bir adres gözüküyor gecikme olan Telekom sunucusunda. Kafama takılan şey eskiden PingPlotter modem için gecikme göstermezdi.

Ekran görüntüsü 2021-10-03 223025.png

Ekran görüntüsü 2021-10-03 223131.png

Arıza kaydı oluştur.

Modemi alalı 4 yıl oldu garantisi çoktan bitmiştir. Telekom için zaten yüzlerce kez kayıt oluşturmuşumdur. Statik IP alıp deneme bile yaptım ama Telekom tarafı hep sıkıntılı benim yaşadığım bölgede.

Valorant Türkiye ve Google sunucularının test sonuçlarını attım. Arada bir tane "No Response" var. Oradan kaynaklı bir paket kaybı olduğunu düşünüyorum. Tracert testinde "34-ebgp-acibadem-sr12e-k---34-acibadem-xrs-t2-1.statik.turktelekom.com.tr" diye bir adres gözüküyor gecikme olan Telekom sunucusunda. Kafama takılan şey eskiden PingPlotter modem için gecikme göstermezdi.

Görünüşe göre Acıbadem pop noktasında tamamen bir kayıp var. Ama senden rica etsem önerdiğim programı çalıştırırken PingPlotter açık olmasın. O program ben de açık olduğu zaman Windows Tracert testi bile sapıtıyor. Valorant'a gelince, tamamen saçmalıktan ibaret. Çünkü PingPlotter üzerinden değerlendirme yapsaydık eğer, senin ciddi ciddi genel anlamda paket kaybı sorunun var demektir. Peki Valorant dışında misal online bir yayın izlerken sorun yaşıyor musun ? PingPlotter'a göre yaşaman gerekiyordu :D Ama eminim yaşamıyorsun. Valorant ile benimde sorunlarım vardı ve bana da aynı program ile test etmemi istediler. İnatla kendi sunucularının yetersizliğini kabul etmiyorlar, ısrarla internet sağlayıcı mı aramamı istiyorlar, sorun ya modemdeymiş yada abonesi olduğum internet sağlayıcısındaymış :) Bak sen şu işe...Pardon ama ben CS:GO'da 100 ping alsam bile mermilerimde Valorant gibi kekemeler yapmıyor, frame atmıyor sıktığım mermiler, yada online Twitch yayını izlerken bağlantım kekelemiyor. PingPlotter varsayılan IP adresimde şu an %70 üzeri paket kaybı olduğunu iddaa ediyor. Böyle bir şey olsaydı kanser olurdum gerçekten :)

Modemi alalı 4 yıl oldu garantisi çoktan bitmiştir. Telekom için zaten yüzlerce kez kayıt oluşturmuşumdur. Statik IP alıp deneme bile yaptım ama Telekom tarafı hep sıkıntılı benim yaşadığım bölgede.
Türk telekom saha ekipleri evine gelip kabloyu kontrol edicekler ve sana şunu demeleri lazım "bizim kendi cihazlarımızla yaptığımız kontrollerde bir sorun gözükmüyor" o zaman sende modem'inin arızalı olduğunu düşünebilirsin, bu arada yedek bir modemle dene.

Görünüşe göre Acıbadem pop noktasında tamamen bir kayıp var. Ama senden rica etsem önerdiğim programı çalıştırırken PingPlotter açık olmasın. O program ben de açık olduğu zaman Windows Tracert testi bile sapıtıyor. Valorant'a gelince, tamamen saçmalıktan ibaret. Çünkü PingPlotter üzerinden değerlendirme yapsaydık eğer, senin ciddi ciddi genel anlamda paket kaybı sorunun var demektir. Peki Valorant dışında misal Online bir yayın izlerken sorun yaşıyor musun? PingPlotter'a göre yaşaman gerekiyordu :D Ama eminim yaşamıyorsun. Valorant ile benim de sorunlarım vardı ve bana da aynı program ile test etmemi istediler. İnatla kendi sunucularının yetersizliğini kabul etmiyorlar, ısrarla internet sağlayıcı mı aramamı istiyorlar, sorun ya modemdeymiş ya da abonesi olduğum internet sağlayıcısındaymış :) Bak sen şu işe...Pardon ama ben CS:GO'da 100 ping alsam bile mermilerimde Valorant gibi kekemeler yapmıyor, frame atmıyor sıktığım mermiler, ya da Online Twitch yayını izlerken bağlantım kekelemiyor. PingPlotter varsayılan IP adresimde şu an %70 üzeri paket kaybı olduğunu İddia ediyor. Böyle bir şey olsaydı kanser olurdum gerçekten :)

Attığın programda test yaparken PingPlotter kapalıydı. Günlük kullanımda internette hiçbir sorun yok. Canlı yayın izlerken veya birileriyle görüntülü konuşurken internet mükemmel çalışıyor. CS:GO oynarken paket kaybı yedim mi hiç bilmiyorum ama ping hep 30-50 arasında gezinir. Mermi sıkarken falan hiç oyuna lag girmez ama Valorant oynarken birkaç dakika da bir birine sıkarken oyun içi paket kaybı göstergesi birden fırlıyor ve ortalama yediğim kayıp her zaman 2 katına fırlıyor. Ping ve paket kaybı bir yana bufferbloat testi yapınca da internet yük altındayken tam bir fiyasko...

Türk telekom saha ekipleri evine gelip kabloyu kontrol edicekler ve sana şunu demeleri lazım "bizim kendi cihazlarımızla yaptığımız kontrollerde bir sorun gözükmüyor" o zaman sende modem'inin arızalı olduğunu düşünebilirsin, bu arada yedek bir modemle dene.
Altyapım FTTB. Telekom müdürlüğüne gidip saha ekibimi evime çağırıp bizzat kabloyu kabinin içine ekip ile birlikte soktuk. Başka bir modem ile deneme fırsatım yok ama sonucun değişeceğini pek düşünmüyorum. Değişen tek şey modemdeki kayıp olabilir ama sanmıyorum. Tracert ve Ping testlerinde modem sağlam gözüküyor sadece PingPlotter uygulamasında sıkıntılı. Bu dediklerim dışında Telekom hep sorunlu zaten. :)

Attığın programda test yaparken PingPlotter kapalıydı. Günlük kullanımda internette hiçbir sorun yok. Canlı yayın izlerken veya birileriyle görüntülü konuşurken internet mükemmel çalışıyor. CS:GO oynarken paket kaybı yedim mi hiç bilmiyorum ama ping hep 30-50 arasında gezinir. Mermi sıkarken falan hiç oyuna lag girmez ama Valorant oynarken birkaç dakika da bir birine sıkarken oyun içi paket kaybı göstergesi birden fırlıyor ve ortalama yediğim kayıp her zaman 2 katına fırlıyor. Ping ve paket kaybı bir yana bufferbloat testi yapınca da internet yük altındayken tam bir fiyasko...

Bu sorunlar başladıktan sonra kullandığım modem Archer VR1200 idi. Varsayılan IP böyle görünce ben de ilk olarak modem, iç tesisat, ve ankestre kutusundan gelen kablodan süphelenmiştim. Hepsini üst seviye parçalarla değiştirdim :D Reçber marka CAT6 kabloyu ankestre kutusundan direkt modeme getirdim. Kablo da 1 tane bile ek yok. Modem olarak arkadaşın 2 adet modemini denedim. Biri TP-Link Archer VR2100 AC2100 idi. Asus N16 vardı. Zxyel modem vardı. Telekomun 3 tane modemi vardı. Hepsi mi aynı olurdu, ama oldu xD Bununla birlikte o sıralar Turknet kullanıyordum; Netspeed, Millenicom, ve son olarak TTNET kullanmaya devam ettim. Hepsi mi aynı olur ? Valorant'ın sunucuları herkes için iyi değil. Bak adım gibi eminim şu PingPlotter'ı şurada kim kullanırsa kullansın 1 second yaptığı zaman paket kaybı olacaktır :D Valorant bir gün mesela benim ayrıca bir problemi mi aylar boyunca çözemedi. Bu sorun da "nitelikler" kısmında ki bir çeşit bug ile alakalıydı. Ben kendim çözmüştüm, çözümünüde kendilerine anlatmıştım. Şimdi bilet atsam CS:GO normal, başka online oyunlar normal, bir tek sizin sunucu da mermilerim takılıyor desem, inatla bu mantığı anlamayıp internet sağlayıcıma laf atacak ya da modem iç tesisat da sorun var diyecekler :) Bir de tuhaf tuhaf uygulamalar yaptırıyorlar. Hayır şu bana yaptırdıkları yöntemleri her oynayan insan yapıyor mu ? Ben oyunu oynarken kolu olmayan ama attığı mermilerin fişek gibi gittiği kişilere soruyordum böyle böyle şeyler yaptınız mı diye "yoo abi kurdum oynuyorum" diyorlar. Optimasyonu kötü bir oyun hala düzeltemediler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı