ASUS DSL-N16 düşük hız

• Konuyu başlatan tpl
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 1.434

tpl

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar elimde ASUS'un bu modem var. Hız olarak 6.3 Mbps alıyorum eski modemi takınca 10 Mbps alıyorum. ASUS için ayar mı var yapmam lazım? Verimli alamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Bir önceki modeminizden 10 Mbps alıpta, bu modemden 6.3 Mbps Download hızı almanızın bir sebebi var ve bu sebebi biliyorum. Bir önceki modeminiz muhtemelen hattınızdaki SNR değerini otomatik olarak düşürerek, daha yüksek hız elde etmenizi sağlıyordu. Eski modeminiz, ucuz ve sıradan bir tip fakat, SNR'yi otomatik olarak düşürüp, bağlantı hızınızı arttıran tür modemlerden olabilir. Bu tür eski modemlerde, SNR değerleriyle manual olarak oynama şansınız yoktur. Bu özelliğin daha da gelişmişi sizin şu anda kullandığınız ASUS DSL-N16 modemde "Kararlılık ayarı" adı altında bu özellik bulunmaktadır. Eğer hattınız ADSL ise, ADSL kısmından SNR dB değerini düşürebilirsiniz. Rakam ne kadar düşükse, o kadar yüksek Download hızı elde edersiniz. Bir önceki modemden 10 Mbps alıyorsanız, belki bu modem ile 12-14 Mbps'e kadar arttırabilirsiniz. Hat kalitenize bağlı olarak, SNR değerlerini kademe kademe düşürün. En stabil ve en hızlı değeri elde edene kadar ince ayar yapın. Bu işlemin sonucunda eskisi gibi ADSL hattınızda eskisinden daha hızlı bir Download hızı elde etme şansınız olabilecektir.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı