ASUS DSL-N16 SNR Margin düşürüyor

@Wheeler Man ben 2018'in Ağustos ayında almıştım. Siz de yapabilirseniz farklı bir modemle test eder misiniz?

Pazartesi günü servise göndereceğim modemi.
Hocam Türk Telekom saha ekibi "BAKIR KABLODA DEVRE DEĞİŞİKLİĞİ YAPILMIŞTIR" şeklinde not düşmüş. Şu anda paket kaybım %0 ancak akşam tekrar kontrol edeceğim. Hızımı tekrar 35Mbps'e yükseltmişler ayrıca. Modemimin konusunu görünce şüphe ettim ama arızalarımız farklı görünüyor.

Akşam bilgisayara geçtiğimde size yapmanız için birkaç ayar vereceğim. Belki sorununuzu çözer. Şu an mobil platformdayım.

Hocam Türk Telekom saha ekibi "BAKIR KABLODA DEVRE DEĞİŞİKLİĞİ YAPILMIŞTIR" şeklinde not düşmüş. Şu anda paket kaybım %0 ancak akşam tekrar kontrol edeceğim. Hızımı tekrar 35Mbps'e yükseltmişler ayrıca. Modemimin konusunu görünce şüphe ettim ama arızalarımız farklı görünüyor.

Akşam bilgisayara geçtiğimde size yapmanız için birkaç ayar vereceğim. Belki sorununuzu çözer. Şu an mobil platformdayım.
Sevindim sizin adınıza, bekliyorum teşekkürler.

Yönetim - DSL ayarı menüsüne gelin.
Country/ISP kısmından Türk Telekom'u seçin. (Türk Telekom altyapısında olduğunuzu tahmin ediyorum.)
VDSL kısmında "Kararlılık Ayarı" hariç şu şekilde ayarlayın:
1619288088046.png

Kararlılık ayarı kısmını da manuel yükselterek deneme yapabilirsiniz. Unutmayın, aldığınız hız ve SNR değeri ters orantılıdır. Bağlantının stabil olduğu değeri deneyerek bulabilirsiniz. Kararlılık ayarını yükselttikçe hızınız çok fazla düşüyorsa ben de diğer arkadaşlar gibi kablolarda veya santralda bir sorun olduğunu düşünüyorum. Ama bunlara rağmen sorun düzelmezse ve başka modemle sorun yaşamadığınıza eminseniz hazır garantisi de varken gönderebilirsiniz.

Umarım sıkıntınız kısa zamanda çözülür ve umarım yardımım dokunur.

Benim son SNR ve hız değerim: (CRC için 1 saat 12 dakika oldu. Kesinti olduğu için o sırada 16dB'ye döndüm.)
1619288613747.png

Yönetim - DSL ayarı menüsüne gelin.
Country/ISP kısmından Türk Telekom'u seçin. (Türk Telekom altyapısında olduğunuzu tahmin ediyorum.)
VDSL kısmında "Kararlılık Ayarı" hariç şu şekilde ayarlayın:
Eki Görüntüle 990937
Kararlılık ayarı kısmını da manuel yükselterek deneme yapabilirsiniz. Unutmayın, aldığınız hız ve SNR değeri ters orantılıdır. Bağlantının stabil olduğu değeri deneyerek bulabilirsiniz. Kararlılık ayarını yükselttikçe hızınız çok fazla düşüyorsa ben de diğer arkadaşlar gibi kablolarda veya santralda bir sorun olduğunu düşünüyorum. Ama bunlara rağmen sorun düzelmezse ve başka modemle sorun yaşamadığınıza eminseniz hazır garantisi de varken gönderebilirsiniz.
Zaten aynı ayarlar yapılıymış hocam. Kararlılık ayarında oynama yaptığımda çok düşüyor hız. 8'den 10'a çıkardığımda hızım 10 Mbps azalmıştı.

16'yı deneyeyim dedim.
1619291438597.png

Hız yarıya düştü. Başka modemde SNR 16 iken hızım da 50'ydi.

Hocam başka modemle sorununuzun olmaması gerçekten ilginç. O ayarları deneyerek kendim bulmuştum yapılı gelmesi de daha ilginç geldi bana. Modemler kolay kolay bozulmaz ama olabilir de neden olmasın. ISP'niz neydi bu arada?
Türk Telekom. Ayarlar yapılı gelmedi hocam, araştırınca bulmuştum.
Bende Asus Dsl N16 kullanıyorum. Hat zayıflamam olduğu için SNR değerini 16'ya çıkardım ve stabil şekilde kullanıyorum.
Ek modunun Annex B/J olması gerekmiyor mu?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı