ASUS Dual RTX 2080 Super Evo V2

Eyvallah.

Dream setup olmuş resmen, çok beğendim
Sisteminiz upgrade’e açık. Dediğiniz gibi kasa tamamen RGB’ye dönüştürülebilir. İşinizi görüyorsa ne mutlu, zevk meselesi böyle şeyler. Zaten önemli olan içinde nasıl bir şey olduğu. Sizinkinde bi canavar görüyorum

Öncelikle bu güzel sohbet ve muhabbetiniz daim olsun arkadaşlar şimdi'den kusuruma bakmayın biraz başınızı ağrıtıcam arkadaşlar uzun zamandır bir takım problemler ve sıkıntılar yaşamaktayım. Defalarca konu açmama rağmen bir çözüme kavuşamadım, onun için sizlere de bir danışmak istedim. Sorunum şu şekilde yaklaşık 2 senedir oyunlarda ani FPS düşüşleri, FPS drop, takılma ve ekran kartı kullanımının düşmesi, gerçekten çok sinir bozucu ve üzücü bir şeylerle karşılaşıyorum, ve halen de yaşıyorum, sırf bu problemler yüzünden, sistem değişikliği yaptım yine aynı sorunları yaşıyorum, yani inanın aklımı oynatacağım, gerçekten de aklım almıyor bu sorunları neden yaşıyorum, örnek vermek gerekirse: Call of Duty oyunların da yaşıyorum, Tomb Raider Serisin'de ve özellikle de Crysis serisinde, bunların hepsi orijinal Steam üzerinden satın aldım. Defalarca sistemime format attım, temiz kurulum olarak, Win 10 en son sürümü yükledim, diğer sürümleri de denedim nafile, BIOS güncelledim nafile, ekran kartı sürücülerini denedim tek tek nafile sorunun kaynağı belki ekran kartıdır dedim servisine gönderdim ASUS, çalışanları bayağı bir zorlamışlar test yapmışlar Metro Exodus'da, hiçbir sorunla karşılaşmadıklarını söylediler, ve PSU sordular bizde çok eski olduğunu söyledik neredeyse bir 6 7 sene oldu alalı, markası da Cougar CMX 700W. Daha sonra bütçemi zorlayıp Cooler Master MasterWatt 750W 80+ Gold sertifikalı güç kaynağı aldım yine sorunlar devam etmek de. Acaba dedim HDD oyunların hızına yetişemiyor mu dedim, gittim Samsung 970 Evo Plus NVMe M.2 500GB SSD aldım yine aynı sorunlar, artık çıldırmak üzeriyim, sizlerden ricam arkadaşlar ne yapmam gerekiyor? Şu an işlemcimi 4.6 GHz kullanıyorum 1.2v verdim belki bir faydası olur diye çok da olmadı. RAM test yaptım sonuç no errors yani bir sorun bulmadı belli ki. Şu an RAM XMP profilin de çalışıyor yani 3000MHz'de BIOS'u sıfırladığım da 2133 MHz çalışıyor ben de 3000MHz alıyorum malum 3000MHz RAM almışım 2133 MHz kullanmak pek mantıklı gelmiyor onun için XMP açmak zorunda kalıyorum. Son olarak sıcaklıklar da çok yükseliş yaşamıyorum ekran kartım Max 60 dereceler de, işlemci 55 60 arası çalışıyor yer yer 65 oluyor nadiren. Evet arkadaşlar elimden geldiği kadarıyla derdimi sorunumu sizlerle paylaşmaya çalıştım inşallah bir sonuca varırız gerçekten zor şartlar da bu sistemi topladım ama bir sonuç elde edemedim, şimdiden kusura bakmayın biraz uzun oldu iyi günler dilerim...
  • Eski Sistemim:
  • AMD Ryzen 5 2600X
  • Asus Tuf-B450-Plus
  • Corsair Vengeance 2x8 3000Mhz CL15
  • Asus Rog Strix GTX 1660 Ti OC
  • Cougar CMX 700W 80+ Bronze Sertifikalı
  • Yeni Sistemim:
  • Intel Core i5 9600K
  • Asus Tuf-Z390-Plus
  • Corsair Vengance 2x8 3000Mhz CL15
  • Asus Rog Strix GTX 1660 Ti OC
  • Cooler Master Masterliquid Lite 120MM
  • Cooler Master Masterwatt 750W 80+ Gold Sertifikalı
  • AOC 27G2G4 1ms 144Hz

OC yaptıktan sonra Aida64 ile test ettiniz mi stabiliteyi? Bir de stok ayarlarda drop anında GPU’nun frekans değerleri nasıl gözlemlediniz mi? Belleklerinizi test ettiğinizi söylemişsiniz ama bir de Memtest86 ile test eder misiniz?

Hocam şöyle söyleyeyim ekran kartı frekans derken neyi kastediyorsunuz? VRAM yoksa bellek falan mı? Ekran kartı kullanımı düştüğü andan itibaren oyunda takılma yaşıyorum misal, oyunda bir yerden başka bir yere geçtiğim zaman veya oyunda patlamalar da ani ekran kartı kullanımı düşüyor %99'ken bir anda %50, 60, 70 civarına kadar düşüyor ve takılma yaşıyorum, daha sonra düzeliyor ama yine aynı sorunu yaşıyorum bu devamlı böyle gidiyor. RAM testi yaptım yaklaşık 2 buçuk saate yakın bekledim memtest86 ile bir sorun görmedim hep yeşil yanıyordu. OC yapma sebebim işlemci 4.3 ile 4.4 arasında gidip geliyordu bende nasıl olsa Turbo Boost frekansı 4.6 GHz kadar destekliyor bende 4.6 GHz sabitledim.

GPU clock’tan bahsediyorum. Bellek değil yani ekran kartının çekirdek frekansı. Ayrıca yaptığınız OC’nin de stabilite testini yapmanız lazım.

GPU clock’tan bahsediyorum. Bellek değil yani ekran kartının çekirdek frekansı. Ayrıca yaptığınız OC’nin de stabilite testini yapmanız lazım.
Nasıl yapayım? Aida64 indirip mi yapayım stress testi olarak? yoksa başka bir yolu var mı? Ben Cinebench R20 testi yaptım bir çok defa her hangi bir hatayla karşılaşmadım.

Nasıl yapayım? Aida64 indirip mi yapayım stress testi olarak? yoksa başka bir yolu var mı? Ben Cinebench R20 testi yaptım bir çok defa her hangi bir hatayla karşılaşmadım.
Evet Aida64'ü indirip yapacaksınız. R20 stabilite için yeterli olmayabiliyor.

Selamlar tekrar,

Ya ben şimdi PES 2020 yi indirdim, ama bu oyunda da takılma ve donmalar yaşıyorum.Muhtemelen Battlefield da olduğu gibi görüntü işlemeye dair birşeyleri yanlış yaptığım için bu sorunu yaşıyorum.

İşleyici ayarlarını yüksek yaptığımda da aynı değerler,düşük yaptığımda da aynı değerler oluyor.
Dolku filtreleme, lens simülasyonu, çevresel perdeleme, kumaş simülasyonu gibi ne işe yaradığıyla ilgili fikrim olmayan ve muhtemelen render işlemleriyle ilgili olabileceğini düşündüğüm kısımları kapalı//düşük konumlarına getirerek denedim ama takılmalar yine devam ediyor ve işlemci kullanımı %75 in altına düşmezken ekran kartı kullanımı %45 in üstüne neredeyse hiç çıkmıyor.

Sürekli duyduğum şu meşhur darboğaz sorununu yaşıyorum sanırım.

Hangi ayarı ne noktaya getirirsem bu sorundan kurtulabilirim. Yardımcı olabilir misiniz?

Kardeş hayırlı olsun öncelikle, acaba ekran kartından memnun musun? Ses veya sıcaklık sorunu var mı?
Mesela oyunlarda 70 C yi görüyor mu RTX 2080 Super Asus Dual?

PES2020 deki sorununu çözebildin mi? Sürekli oynadığım tek oyun diyebilirim.

RX 5700 XT alacaktım fiyatlar uçtu, bu kart 6k civarında almaya değer mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…