Hocam sizin kasanız gerçekten çok uyumlu ve hoş görünüyor,güzel günlerde kullanın inşallah.
Bu sistemde seçtiğim kasadan dolayı hakikaten çok dayakta yedim hani, ''bu sisteme böyle eski ve hantal kasa mı alınır falan diye. ''
Benim bu kasayı seçmemin birkaç sebebi oldu aslında.Öncelikle büyük,heybetli görünen kasaları seviyorum,ayrıca benim kasam aslında üretim yılı olarak eski bir kasa ama işlevsellik anlamında ihtiyacımı tam manasıyla karşılıyor diyebilirim.Kasada 3+2 adet 3.5 inç HDD yuvası var ve benim siparişimde yer alan 2 TB HDD dışında iki adet daha 1 TB HDD kullanıyorum,yeni sayılabilecek kasalara baktığımda hem büyük hem HDD yuvası anlamında zengin hem de 140 mm 6 adet fanı bir arada destekleyen modelleri bulmam zor oldu,bulduklarımda epey pahalıydı doğrusu,ben bu kasaya 980 TL vermiştim,Buna en yakın model Msi Sekira modeliydi ve arada 600 TL civarı bir fark vardı, veya Asus Helios keza çok beğendiğim bir modeldi ama onun fiyatı da ortalama 2100 TL üzeriydi, Corsair kasaları zaten genel olarak beğenmiyorum bana hitap etmiyor. - Belki 500D veya 1000D modelleri olabilirdi ama onlarda çok pahalılardı. - Cooler Master H500 için ise PSU olmayan modelini bulamadım,aslında ilk tercihim H500 dü,hem mesh hem akrilik ön panelinin olması falan güzeldi. Dolayısıyla bu kasa benim için fiyat/performans bir kasa oldu,tabii bu arada ön ve üst panelin tamamen mesh olması ile hava sirkülasyonu anlamında içim rahat bir biçimde kullanabiliyor olmam ve ileride ekran kartımı değiştirip daha uzun bir kart kullanma durumum olursa 3'lü olan HDD yuvasının çıkarılabilir olması da benim için cabasıydı.
Ben Bayağı,bu kasa için almışım bu sistemi,şu an fark ediyorum ne methiye düzdüm kasaya yahu

Birde ışıklandırma konusunda açıkçası ileride özel ve başlı başına bir çalışma yapmayı düşünüyorum.
Hem led veya neon ışıklarla çerçeve oluşturacağım,hem belki yan paneli temperli cam ile değiştireceğim, - kasada gol yediğim tek nokta yan panelin akrilik oluşu oldu,3 günde kasanın yan panelinin anası ağladı,oraya temperli cam şart gibi görünüyor. - duruma göre gerçekten kaliteli bulabilirsem bütün fanları o zaman rgb olarak değiştirebilirim belki.Gerçi ön panel mesh olduğu için rgb fan ne kadar belli olur benim kasada bir fikrim yok ama değerlendireceğim.
Belki testini yapmanın bir yolu vardır.
Yani ışıklandırma için özel bir çalışma yapma düşüncem var.
Hocam sistem gayet şık duruyor, güle güle kullanın.
Sıvı soğutma konusunda İstediğim model ASUS 240 mm RYUO modeliydi,ama piyasada bulamadım,o da yine Çin'deki virüs muhabbetine arada kaynadı.Onun dışında Asus markasını tercih etmemin sebebi açıkçası hem sistemle uyumlu olmasını istemem hemde performans anlamında diğer ürünlere nazaran daha yüksek fan devri ve statik basıncı olmasıydı. Sistemi alırken bu model ile Gigabyte arasında kararsız kalmıştım. Anakart olarak Auros Master ile ekran kartı yine Gigabyte'ın rgb özellikli herhangi bir 2080 süperi olacaktı,o zaman ise Gigabyte'ın 280 mm olan soğutucusuna göz dikmiştim. Ama Gigabyte ile Asus'u anakart,ekran kartı ve sıvı soğutucu üçlüsünde karşılaştırdığımda Asus daha ekonomik geldi.O yüzden Asus'u tercih ettim.
Bu arada kasaya üst kısıma 280 mm den fazla sıvı soğutucular sığmıyor ve ben sıvı soğutmayı önde kullanmayı sevmiyorum ,hatta bazı forumlarda üst kısımda 280 mm de bile sorun yaşayanlar olduğunu okudum.Dolayısıyla alternatifim azdı zaten maalesef.