Tabi, o res. scale ayarını 200 yaparsanız, 64X köşe yumuşatma ayarını açmışsınız gibi yük biner karta. 1080P ekranda aman aman fark olmaz, zaten ayarlarınız Ultrada. Görüntü biraz daha smooth ve keskin görünsün istiyorsanız %120-130 falan yapabilirsiniz. 16X köşe yumuşatma açmış gibi olur ve FPS'nizi pek etkilemez. Yani 144Hz ekranda 150 üstü almaya devam ettiğiniz sürece akıcılıktan en ufak sorun yaşamazsınız. Keyfinize kalmış. %200 yaparsanız 4K renderlıyor gibi yük biner ekran kartına ve görüntüye o kadar yansımaz, boşa kart çalışır fazladan + ısınır + FPS'niz düşer.
Tamamdır hocam,şu an biraz deneyimlediğim kadarıyla fps 200 de sabit ve ekran kartı %67-%89 arası gidip geliyor.Olması gerekn hali res.scale değerini belli bir miktar yükseltip hem ekran kartını yük altında tutacağım hem de fps değerini ortalama 150 nin altına düşürmeyeceğim.İdeal oran bu mudur?
Yoksa ekran kartının şu an bulunduğu 67-89 arasında kalması uzun vadede sorun çıkartmadan devam ettirir mi?
Yani aslında sormak istediğim.Makbul olan illaki ekran kartını tam yüke sokmak şart mıdır? Yoksa bu seviyede, 1080p için zaten verebileceğinin maksimumunu veriyor ve şu an olması gerektiği gibi midir?Ekran kartını 1080p kullandığım sürece tam yüke de soksam bundan daha kalitelisini alamayacaksam boşu boşuna tam yüke girmesini istemem eğer tercihe bağlı bir durum varsa.
Ben zaten render falan yapacak bir adam değilim, siz söyleyene kadar o ayarın ne olduğunu bile bilmiyordum. Google dan araştırdığım kadarıyla,üstün körü bilgiyle düşürmek performansı yükseltmek ise kaliteyi arttırıyor diye duymuştum.2080 Süper varsa kalite tarafında kalayım dedim o yüzden ful yapmıştım. Yoksa ihtiyaca binaen yapılmış bir şey değildi.