ASUS Dual RTX 2080 Super Evo V2

Rica ederim.

Düşük, DSR ile 4K falan mı açtınız? Ayarlar kısmının SS'ini atabilir misiniz? BF4 oyununda 150FPS altına düşmenizin imkanı yok.
İstediğiniz ekran görünütüsü bu mudur?

Bu arada menüde şu an daha yüksek görünüyor fps şimdi oyunu deneyeceğim.

1583536733859.png

Hocam o pişmanlık duygusu, o elin ayağın titremesini ben son 36 saatte 2 kez yaşadım ve Allah düşmanıma öyle korku vermesin desem yeridir. 😅

Benim ramlerde 3200 Mhz cl 16 değerinde ve evet ramlerede overclock yapılabiliyormuş 🙄🙄🙄

3200Mhz ram alıp o fiyata ramlerimi 3600 mhz seviyelerinde kullanabilecek kadar overclock bilgisi ve cesaretine sahip olmak isterdim açıkçası çünkü 3200 mh cl 16 ile 3600 mhz cl 16 arasında nereden baksanız 300 TL fiyat farkı oluyor.

Gerçi ben kendi Hyperx ramlerimi sahibinden.com üzerinden satışa çıkarttım.Satabilirsem oradan gelecek parayla GSKILL 32 gb 3600 Mhz cl 16 olanları alacağım ama,bakalım,kısmet.Onların rgb uyumluluğu daha iyiymiş Asus anakartlar ile.

İşlemcinin overclock yapılması konusunda hakikaten hiçbir fikrim yok,olsa, belki işlemiden başlardım işe 😉

İşlemci overclock meselesi hakkında bildiğim tek şey,benim işlemci neredeyse tek tıkla 5.00GHz değere çıkabiliyormuş. Ama o tık nerededir? Nasıl güven içinde o tık yapılır? Hakikaten hiçbir fikrim yok ve daha bir haftası dolmadan da o taraftan, düzeltmekte zorluk yaşayabileceğim bir siyah ekran ile karşılaşmak istemiyorum açıkçası.
BIOS üzerinden frekans ve ona uygun voltaj ayarı yapmanız gerekiyor, zor bir işlem değil aslında. Youtube'da bunla alakalı bir sürü video var. O videolar bir fikir oluşturacaktır. Kalanını siz deneye deneye bulacaksınız. Her işlemci bir değil, hepsinin 5GHz'deki voltaj seviyesi farklı olabilir. Dediğim gibi deneye deneye bulabilirsiniz. En kötü voltaj yetersiz gelir sistem boot etmez. Benim sistem boot etmediği zamana bir kaç kez reset atıp en sonunda BIOS sıfırlıyor. Sizinki de böyledir büyük ihtimal. En kötü ihtimal Sistem açılmaz BIOS pilini söküp BIOS sıfırlarsınız. Sizin için korkutucu geldiğini biliyorum ama aslında kolay işlemler hepsi :) Önemli olan bir hata yapsanız bile sakinliğinizi koruyun. O anlık gelen korkuyla bir şeyler yapmaya çalışmayın. Bir sıkıntı yaşarsanız burada konu açarsınız, yardımcı oluruz. RAM'e gelirsek İntel için çok fark ediyor mu bilmiyorum. İntel sistemlerde 3600MHz CL16 RAM kullanıldığını pek görmedim. Ryzen'de ciddi fark yaratabiliyor ama İntel'de bu kadar olduğunu sanmam. Bence RAM'i değiştirmeye değmez ama yine de siz bilirsiniz. İşlemci OC işiniz bittikten sonra RAM'lere de bulaşmak isteyeceksiniz zaten :D Ben 3200 CL16'yı 3800 CL16'ya çıkardım. 3600 CL16 belleklerim olsa yine OC yaparım, neden yapmayayım ki çok zevkli :D Of o 3600 CL16 Trident Z'ler bende olacak var ya canına okurum onların, 3800 CL15 ya da CL14'e zorlardım açıkçası :D Zarları Samsung B-die bir de, Overclock'a en yatkın zarlardan biri.

İstediğiniz ekran görünütüsü bu mudur?

Bu arada menüde şu an daha yüksek görünüyor fps şimdi oyunu deneyeceğim.

Eki Görüntüle 510389
Resolution Scale ayarını %200 yapmışsınız. Bu monitörünüz 1080P bile olsa oyunu daha yüksek çözünürlükte renderlayıp görüntüyü size veriyor. Yani 4K oynuyor gibi oluyorsunuz yanlış bilmiyorsam. %100'e çekip dener misiniz?
Hoş, GPU LOAD %99 dediniz, oradan çıkarmalıydım -_- 1080P'de 2080S kartı %99'a kitlenmez BF4'de.

V-Sync kapatmanızı öneririm. Siz bilirsiniz sizi etkilemiyorsa.

Kasanın fotoğrafını atar mısın? Merak ettim kasayı 😄.

Bacağım kırık ve alçılı olduğu için etraflıca fotoğraf atamıyorum, iyileşince detaylı inceleme yapacağım ama fikir vermesi açısından bunlar işinizi görür diye düşünüyorum.

Dosya Ekleri

• 20200307_022230[1].jpg
    20200307_022230[1].jpg
    843,4 KB · Görüntüleme: 53
  • 20200307_022209[1].jpg
    20200307_022209[1].jpg
    1,6 MB · Görüntüleme: 45
Bu da oyun içi ekran görüntüsü;

1583537391843.png

Resolution Scale ayarını %200 yapmışsınız. Bu monitörünüz 1080P bile olsa oyunu daha yüksek çözünürlükte renderlayıp görüntüyü size veriyor. Yani 4K oynuyor gibi oluyorsunuz yanlış bilmiyorsam. %100'e çekip dener misiniz?
Hoş, GPU LOAD %99 dediniz, oradan çıkarmalıydım -_- 1080P'de 2080S kartı %99'a kitlenmez BF4'de.

Belirttiğiniz gibi deneyeceğim,teşekkür ederim yönlendirme için.Hani bi laf vardır ya alışmadık yerlerde alışmadık şeylerin durmadığıyla alakalı,artık nasıl gaza geldiysem en iyinin de daha iyisi olsun diye uğraşırken abarttım sanırım 😂😂😂

Denedikten sonra birazdan güncel görüntüleri paylaşırım tekrar.
BIOS üzerinden frekans ve ona uygun voltaj ayarı yapmanız gerekiyor, zor bir işlem değil aslında. Youtube'da bunla alakalı bir sürü video var. O videolar bir fikir oluşturacaktır. Kalanını siz deneye deneye bulacaksınız. Her işlemci bir değil, hepsinin 5GHz'deki voltaj seviyesi farklı olabilir. Dediğim gibi deneye deneye bulabilirsiniz. En kötü voltaj yetersiz gelir sistem boot etmez. Benim sistem boot etmediği zamana bir kaç kez reset atıp en sonunda BIOS sıfırlıyor. Sizinki de böyledir büyük ihtimal. En kötü ihtimal Sistem açılmaz BIOS pilini söküp BIOS sıfırlarsınız. Sizin için korkutucu geldiğini biliyorum ama aslında kolay işlemler hepsi :) Önemli olan bir hata yapsanız bile sakinliğinizi koruyun. O anlık gelen korkuyla bir şeyler yapmaya çalışmayın. Bir sıkıntı yaşarsanız burada konu açarsınız, yardımcı oluruz. RAM'e gelirsek İntel için çok fark ediyor mu bilmiyorum. İntel sistemlerde 3600MHz CL16 RAM kullanıldığını pek görmedim. Ryzen'de ciddi fark yaratabiliyor ama İntel'de bu kadar olduğunu sanmam. Bence RAM'i değiştirmeye değmez ama yine de siz bilirsiniz. İşlemci OC işiniz bittikten sonra RAM'lere de bulaşmak isteyeceksiniz zaten :D Ben 3200 CL16'yı 3800 CL16'ya çıkardım. 3600 CL16 belleklerim olsa yine OC yaparım, neden yapmayayım ki çok zevkli :D Of o 3600 CL16 Trident Z'ler bende olacak var ya canına okurum onların, 3800 CL15 ya da CL14'e zorlardım açıkçası :D Zarları Samsung B-die bir de, Overclock'a en yatkın zarlardan biri.

Hocam siz oyuncak arabayla oynar gibi oynayabiliyorsunuz sistemle ve daha fenası ben okurken bile yaptıklarınızdan ne kadar heyecan duyduğunuzu ve zevk aldığınızı hissedebiliyorum,Allah bu heyecanınızı daim etsin.Ama işte sistem hem yeni hem biraz maliyetli olunca sizin oynadığınız kadar rahat oynayacak Güven,Özveri,Tecrübe bulamıyorum kendimde...Bilmem anlatabildim mi? 😉😊

Hocam direkt 200 e sabitledi, şaka gibi,vallahi nasıl teşekkür edeceğimi bilmiyorum,gerçekten çok güzel bir yönlendirme oldu,sağolun 🙂

200 ün Üstüne çıkmanın bir yolu var mıdır acaba? 🙄🤔

1583538116823.png

Geçmiş olsun. Teşekkür ederim fotoğraflar için.

Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
200 ün Üstüne çıkmanın bir yolu var mıdır acaba? 🙄🤔
Eki Görüntüle 510394
Teşekkür ederim.
200 üstüne çıkıp ne yapacaksınız :) Ekran kartı tam güçte çalışmıyor ne güzel işte gereksiz ısınmıyor ve fan dönmüyor :)
İlla çıkmak isterseniz sınır var mı bilmiyorum ama bir komut vardı; CS GO'da açar gibi 1'in solundaki " tuşu ile oyun içinde komut sekmesini açıp game yazın, orada çıkan uzun şeye gelin aşağı ok tuşu ile ve boşluk yapıp 300-400 bir şey yazıp deneyin belki yer (hatırlamıyorum).

200 üstüne çıkıp ne yapacaksınız :) Ekran kartı tam güçte çalışmıyor ne güzel işte gereksiz ısınmıyor ve fan dönmüyor :)
İlla çıkmak isterseniz sınır var mı bilmiyorum ama bir komut vardı; CS GO'da açar gibi 1'in solundaki " tuşu ile oyun içinde komut sekmesini açıp game yazın, orada çıkan uzun şeye gelin aşağı ok tuşu ile ve boşluk yapıp 300-400 bir şey yazıp deneyin belki yer (hatırlamıyorum).

200 Olması benim için başlı başına korkunç bir fark zaten, şakasına söylemiştim, ama anladığım kadarıyla şu an her şey olması gerektiği gibi ve sorunsuz sanırım?

200 Olması benim için başlı başına korkunç bir fark zaten, şakasına söylemiştim, ama anladığım kadarıyla şu an her şey olması gerektiği gibi ve sorunsuz sanırım?
Tabi, o res. scale ayarını 200 yaparsanız, 64X köşe yumuşatma ayarını açmışsınız gibi yük biner karta. 1080P ekranda aman aman fark olmaz, zaten ayarlarınız Ultrada. Görüntü biraz daha smooth ve keskin görünsün istiyorsanız %120-130 falan yapabilirsiniz. 16X köşe yumuşatma açmış gibi olur ve FPS'nizi pek etkilemez. Yani 144Hz ekranda 150 üstü almaya devam ettiğiniz sürece akıcılıktan en ufak sorun yaşamazsınız. Keyfinize kalmış. %200 yaparsanız 4K renderlıyor gibi yük biner ekran kartına ve görüntüye o kadar yansımaz, boşa kart çalışır fazladan + ısınır + FPS'niz düşer.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı