ASUS G15 model seçimi

Aragon531

Centipat
Merhaba, 13K bir bütçe var fakat 13K ödemesi beni biraz zorlayacak iki model arasında kaldım ASUS ROG STRIX G15 biri 3050 Ti biri 1650 model arada uçurum oldugunu biliyorum fakat 3050 Ti modeli alirsam ödemede biraz zorlanacagım. 1650 model beni zorlamaz oynadıgım oyunlar Valorant, LoL vs gibi e spor diyebilecegimiz oyunlar tabii arada büyük oyunlar da oynuyorum. Öneriniz nedir artısı eksisi sizce 3050 Ti almaya değer mi? Linkleri birakiyorum. Başka önerilere de açığım. İşlemci olarak AMD almak istiyorum bunu da göz önüne alarak öneri yaparsanız sevinirim.

1650 model
3050ti model

Hocam tabii ki arada çok farkı var.
Gelceğe dönük bir bilgisayar satın almış oluyorsunuz az bir fiyat farkına. Bence böyle bir bilgisayar alma durumu içerisine girdiyseniz 3050ti olan modeli tercih edin. Gerçi hoş 3A dediğimiz büyük oyunları oynamayacaksanız, fazla para vermeye gerek yok. Lakin 3.400 fiyat farkına %40-60 performans farkı alıyorsunuz. Böyle de düşünüp haraket edebilirsiniz. Bence almışken iyisini alın geçin, ödemeyi halledebilecekseniz.

Oynayacağınız oyunlar Valorant-LoL ağırlıklı ise 3050 sistem almaya gerek yok hocam. 1650 işinizi görecektir bu oyunlar için önümüzdeki 3 yıl.
bende öyle düşünüyorum fakat almışkende çok eski bir kart almak istemedim aslında 4 5 yıl orta ayarlar da valorant gibi oyunları çalıştırsa bana yeterli olur fakat bu 3050 li kartlar da insanın aklını karıştırıyor rtx vs acısından

Lakin 3.400 fiyat farkına %40-60 performans farkı alıyorsunuz. Böyle de düşünüp haraket edebilirsiniz. Bence almışken iyisini alın geçin, ödemeyi halledebilecekseniz.
%60 olabilir bile evet, 80W 3050Ti var strixte
bende öyle düşünüyorum fakat almışkende çok eski bir kart almak istemedim aslında 4 5 yıl orta ayarlar da valorant gibi oyunları çalıştırsa bana yeterli olur fakat bu 3050 li kartlar da insanın aklını karıştırıyor rtx vs acısından

3050 ile RTX açamazsınız hocam ama DLSS işinize yarayabilir.

Hocam bütçeniz var ise 3050 geleceğe dönük güçlü bir sistem olur. Ancak dediğim gibi sadece Valorant LoL vs. oynayacaksanız 3 4 bin lira gibi bütçelerle bile sistem toplayıp +100 FPS oynayan arkadaşlarım var :).

%60 olabilir bile evet, 80W 3050 Ti var STRIX'te.

Hocam artacaktir bile, DLSS'in verdiği performans artışı inanılmaz düzeylerde şu anda, FidelityFX'de çıkış yaptı RTX'e de destek veriyor. Sistem ölü durumuna düştüğü takdirde bile bu teknolojilerle insanı üzmeyecektir.
Şöyle de bir etken var, bence 1650'li sistem için 9K çok fazla. Aldığınız performansa verdiğiniz para çok fazla. Kıyaslandığında 3050 Ti olan model daha F/P.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı