Poseidon0029
Hectopat
Daha fazla
ASUS marka bir laptop kullanıyorum (G17-712lw). Özellikleri fena değil (RTX 2070, i7-10750H, 16 GB DDR4 RAM ve 1 TB SSD var) ama oyunlarda hem yeterli FPS vermiyor hem de çok ısınıyor (GTA 5 oynarken işlemci sıcaklığı genelde 94-97C arasında, ekran kartı sıcaklığı genelde 80-85C arasında oluyor ve yaklaşık 50 FPS alıyorum). Bu nedenden ötürü yaklaşık iki ay önce, bilgisayarı teknik servise yolladım. Termal macun değişimi ve fan değişimi yaptıklarını söyleyip geri yolladılar. Ama sıcaklıklarda herhangi bir değişiklik yoktu. Format falan da attım azıcık da olsa etkisi oldu ama çok değil. Acaba Windows'u kurarken bir hata falan mı yaptım diye düşünüyorum. Ben bu bilgisayarda neyi yanlış yaptığımı nereden öğrenebilirim? (driverlar güncel) sıcaklık sorunlarını nasıl çözebilirim?
Bazı oyunlarda aldığım ortalama FPS değerleri:
CS:GO - 120 FPS - yüksek ayarlar - işlemci sıcaklığı, 90C+
Minecraft - 90 FPS - yüksek ayarlar - işlemci sıcaklığı, 70-80C
Metro 2033 Redux - 60 FPS (ben sabitliyorum) - yüksek ayarlar - işlemci sıcaklığı, 85-95C
Battlefield 4 - 60 FPS (ben sabitliyorum) - yüksek ayarlar - işlemci sıcaklığı, 90C+
GTA V - 50 FPS - orta ve yüksek ayarlar - işlemci sıcaklığı, 95C+
Oyunların hepsi orijinaldir ve değerler 1080p ekran çözünürlüğü içindir.
Bazı oyunlarda aldığım ortalama FPS değerleri:
CS:GO - 120 FPS - yüksek ayarlar - işlemci sıcaklığı, 90C+
Minecraft - 90 FPS - yüksek ayarlar - işlemci sıcaklığı, 70-80C
Metro 2033 Redux - 60 FPS (ben sabitliyorum) - yüksek ayarlar - işlemci sıcaklığı, 85-95C
Battlefield 4 - 60 FPS (ben sabitliyorum) - yüksek ayarlar - işlemci sıcaklığı, 90C+
GTA V - 50 FPS - orta ve yüksek ayarlar - işlemci sıcaklığı, 95C+
Oyunların hepsi orijinaldir ve değerler 1080p ekran çözünürlüğü içindir.