ASUS G17-712LW laptop CPU aşırı ısınıyor

Poseidon0029

Hectopat
Daha fazla  
ASUS marka bir laptop kullanıyorum (G17-712lw). Özellikleri fena değil (RTX 2070, i7-10750H, 16 GB DDR4 RAM ve 1 TB SSD var) ama oyunlarda hem yeterli FPS vermiyor hem de çok ısınıyor (GTA 5 oynarken işlemci sıcaklığı genelde 94-97C arasında, ekran kartı sıcaklığı genelde 80-85C arasında oluyor ve yaklaşık 50 FPS alıyorum). Bu nedenden ötürü yaklaşık iki ay önce, bilgisayarı teknik servise yolladım. Termal macun değişimi ve fan değişimi yaptıklarını söyleyip geri yolladılar. Ama sıcaklıklarda herhangi bir değişiklik yoktu. Format falan da attım azıcık da olsa etkisi oldu ama çok değil. Acaba Windows'u kurarken bir hata falan mı yaptım diye düşünüyorum. Ben bu bilgisayarda neyi yanlış yaptığımı nereden öğrenebilirim? (driverlar güncel) sıcaklık sorunlarını nasıl çözebilirim?

Bazı oyunlarda aldığım ortalama FPS değerleri:
CS:GO - 120 FPS - yüksek ayarlar - işlemci sıcaklığı, 90C+
Minecraft - 90 FPS - yüksek ayarlar - işlemci sıcaklığı, 70-80C
Metro 2033 Redux - 60 FPS (ben sabitliyorum) - yüksek ayarlar - işlemci sıcaklığı, 85-95C
Battlefield 4 - 60 FPS (ben sabitliyorum) - yüksek ayarlar - işlemci sıcaklığı, 90C+
GTA V - 50 FPS - orta ve yüksek ayarlar - işlemci sıcaklığı, 95C+

Oyunların hepsi orijinaldir ve değerler 1080p ekran çözünürlüğü içindir.

Gayet normal performans alıyorsun, uzun süre yüksek ayarlarda oynadığın için ısınmış olabilir sonuçta laptop kullanıyorsun.
Uzun süre oynamıyorum, oyuna girdikten 1-2 dakika sonra sıcaklıklar bu değerlere geliyor. Bir de önceleri düşük ayarlarda oynuyordum yine böyleydi.
Gayet normal performans alıyorsun, uzun süre yüksek ayarlarda oynadığın için ısınmış olabilir sonuçta laptop kullanıyorsun.
Unutmadan yazayım hemen. YouTube'da benimle hemen hemen aynı bilgisayarı (sadece onun ekran kartı RTX 2060) kullanan birinin testleri var hem sıcaklıkları benimkinden düşük hem de FPS değerleri benimkinden yüksek.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı