ASUS G531GT FPS problemi

Likeslearning

Centipat
Bundan bir buçuk ay önce ASUS'un G531GT-BQ026T ürününü aldım. İşlemci i7 9. Nesil 9750H modeli, ekran kartı GTX 1650 4 GB, RAM DDR4 8 GB, SSD 256 GB, HDD 1TB. Ürünüm yeni olmasına rağmen oyunlarda minik çaplı FPS düşmesi yaşıyorum aldığımdan beri. Ekran kartı kendi denetim masasından NVIDIA'ya atalı ve işlemciyi de maksimum performansa güç modu üzerinden zaten ayarladım. League of Legends ve Sniper Elite 2 oyunlarında bunu yaşıyorum. Bu oyunlarda özellikle denedim çünkü normal şartlarda, bu oyunları bu bilgisayar cayır cayır çalıştırmalı en yüksek ayarlarda. Ekran kartına ekstra yük bindirmemek ve ekran yırtılmalarının önüne geçmek için V-Sync açık olduğu halde bunu yaşıyorum. 60'da sabit durması gereken FPS 55-58-59 gibi değerler alıyor ve bu saniyelik oluyor, bir saniye sonra düzeliyor fakat anlık takılmalar oluşturuyor bu durum tabii. Ekran kartı driverlarını DDU ile kaldırıp tekrar kurdum, bilgisayara kendi içinden sıfırlama yaptım, ayarları biraz düşürüp denedim ama bir sonuç alamadım. Bilgisayarımı güncel tutuyorum zaten ve titiz kullanıyorum. Cihaz zaten yeni olduğundan termal macun yenilemesi, fan temizliği vesaire şıkları baştan eleniyor. MSI Afterburner ile de verileri anlık olarak gözlemledim. CPU'nun kullanımı yüzde yirmiyi aşmıyor, sıcaklığı 65-75 derece arasında dolanıyor. GPU sıcaklığı da ortalama 50 derece civarlarında. Yani bu ölçümler normal gibi gözüküyor fakat bir sorun var yine de. ASUS ile telefon ve canlı destek yoluyla ayrı ayrı görüştüm fakat klasik çözümler önerdiler, olmuyorsa da servise yollayabileceğimi söylediler. Daha yeni bir ürünün de direkt servise yollanması absürt bir durum. En son çare olarak bunu yapacağım tabii donanımsal ihtimalden dolayı ama ondan önce de bu sorunun çözümü için sizlerin önerisini bekliyorum. Şimdiden herkese iyi forumlar ve iyi günler diliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam senin cihazda sorun yok anlık çok küçük değerler normal görünüyor. Ancak arada büyük düşüş olsa problem var diyebilirdim. Kolay gelsin.

Buna çok benzer bir sorunu temiz kurulum yaparak çözmüştüm.
En son ben de temiz kurulum yapacağım bu gidişle, ürünün garantisini götürmediğini biliyorum. Windows'un aynı sürümünü yüklediğim sürece otomatik etkinleşiyor ama Asus'a bilgi almak adına öylesine sordum. Bana donanım ve yazılım garantisinin ayrı olduğunu, eğer temiz kurulum yaparsam da yazılımsal garantiyi götüreceğini ama donanımsal garantiyi götürmeyeceğini söylediler. Eğer yazılım garantisi bozulursa da 100 TL verip tekrar yaptırabileceğimi söylediler. "Yazılım garantisi giderse gitsin, yeter ki sorun çözülsün." deyip de temiz kurulum yapabilirim en sonunda çünkü yazılımsal bir sorun dahi olsa en kötü formatla hallolur yani. Asus donanımda ne kadar iyiyse, yazılımı güncel tutma konusunda da bi o kadar konuya ilgisiz duruyor bazen maalesef.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı