ASUS Geforce TUF GTX1660 Ti GAMING OC alınır mı?

1660 ti gören alınır dıyor ben de ben bılmıyorum sanıyorum ama mıllet kafayı yemıs o kadar paraya nasıl kıyıyolar cıldırıyorum
Msi rx570 armor 4g oc ile yaşadığım problemlerden sonra, (Buraya yazdım, RX 570 Armor ekran simsiyah oluyor - Technopat Sosyal )en altta tavsiye istedim fakat geri dönüş olmadı. Bu kartı düşünüyorum. Şu an vatan kdv indiriminde. Sizce alınır mı?
Msi ısı problemi, akabinde ekran kararma, kilitlenme gibi sorunlar yaşadım. 3 defa servise gitti. En son iade/değişim raporu aldım. Para iade alacağım inşallah. Hem de bu vesile ile yükseltmek istiyorum. AMD nin bu serilerine dönmek istemiyorum açıkçası. Recep Bey de 500 ve 5000 serisi sorun çıkartabiliyor dedi.

@hardnrocker ne kadardı kartın fiyatı Vatan indirimlerinde?

Nedir acaba son durum?
TUF 1676TL şu an yine KDV indirimi var.
Alttaki MSI 1661TL.
Zotac 1660, düz olan 1464TL
Şöyle bir şey var; 24 kasımda, kimseden cevap gelmeyince, HB nin de kampanyasında son gün olduğundan, 1464TL'ye Sapphire Radeon RX 590 8 GB GDDR5 NITRO SE siparişi geçtim.
Benim MSI RX570 4G Armor servis iade/değişim raporunu HB ye gönderdim bir hafta önce. Fakat ondan da haber gelmedi iade aldıklarına dair. Çok muallakta kaldım.
Bir kart daha sipariş geçip, gelen RX590 Nitroyu geri mi göndersem? Yoksa şu pahalılıkta 590 dursun, kurda düzelme olursa ilerleyen aylarda 2060'a mı geçsem?

@hardnrocker ne kadardı kartın fiyatı Vatan indirimlerinde?

Nedir acaba son durum?

Kartı kullanan birkaç kişiye ulaştım durum onlardada birebir aynı. Sıkıntı sadece benim kartta değil bu modelin bir problemiymiş. Gittiği yere kadar kullanmayı düşünüyorum zaten bu sıcaklıklarla 2 yılı tamamladan bir arıza çıkarır diye tahmin ediyorum.Sıkıntı çıkardığı zaman garantiden faydanlanmayı düşüüyorum.

Yakında ülkeye gelmesini beklediğim 1660 Super kartını bekleyip fiyatını görmenizi öneririm bu kartı almadan önce. Okuduğum bütün makalelerde hem 1660'ı hem 1660 Ti'ı anlamsız hale getirdiği söyleniyordu.

HB'den aldığım 590 Nitro SE ekran kartım dün geldi. Fakat koliyi bile açmadım. Yine HB'den aldığım 570 Armor 4GB kartın iadesi işleminin tamamlanmasını bekliyorum. MSI Servis Point iade raporunu bana gönderdi, ben de HB'ye.
Servise 3 defa gönderdim, son göndermeme aslında gerek olmadan ikincide işlemi yapması lazımdı. Orada yapılacak işlemi karıştırmışlar sanırım. Üstüne HB'yi bekliyorum iadeyi kabul etsin diye. Onlar da geçen haftaki yoğunluktan tahmin ediyorum, bekletiyorlar geçen ayın 21'inden beri.
1 aydır ekran kartsız şekilde beklemekteyim. İade kabul olmazsa HB'ye 590 Nitroyu geri göndereceğim. İyice sıkıldım bu işten. İade kabul ederse de inşallah 590 sıkıntı yaşatmaz. Kur düzelene kadar da bu idare eder artık.
Asus TUF=Soba ve yaşanan sorunları okuduktan sonra direk vazgeçtim. 570 de de aynı sorunlar, üstüne ekran kararma, ekranda saçma desenler oluşup üstüne bilgisayar kilitlenmesi sorunları yaşadım. Diğer 1660TI'lar da aşırı pahalı olunca kurdan dolayı yine rx serisine yönlendim. Bir önceki ekran kartım Sapphire 7850 olduğundan ve sorun yaşatmadığı için bu markayı seçtim, ve de 590'larda sorun yaşayan yazı okumadım. Siz ne dersiniz arkadaşlar?

1575368370333.png

Alınmaz. GTX1030 bloğu koymuşlar şaka gibi.

Kartı kullanan birkaç kişiye ulaştım durum onlardada birebir aynı. Sıkıntı sadece benim kartta değil bu modelin bir problemiymiş. Gittiği yere kadar kullanmayı düşünüyorum zaten bu sıcaklıklarla 2 yılı tamamladan bir arıza çıkarır diye tahmin ediyorum.Sıkıntı çıkardığı zaman garantiden faydanlanmayı düşüüyorum.
Asus servisine arkadaşımın bozuk ekran kartını göndermiştik. Kilitlenme problemi yapıyordu. Değiştirmemek için ellerinden geleni yaptılar. Benim kasama takılı halde video çektim kilitlenme ile alakalı, ekran kartı sorunlu diye. Fakat kafa karışıklığı yapıp telefonda, sorunu işlemciye attılar. Servis raporu düzenletip işlemci değiştirdiler. Fakat yeni işlemci ile de kilitlenme devam etti. O yüzden de Asus markasına pek yaklaşmamayı tercih ediyorum. Garantinin bitmesine de çok az kalmıştı, en son işlemci değişince de sorun devam etti. Arkadaş da artık bıktığından göndermedi dememe rağmen. Birisi ile anlaşıp elden çıkardı sanırım. Takas yaptılar sanırım.
En son sistem toplarken Ryzen, asus ile alakalı ana kart filan bakmadım bile. TUF ekran kartına biraz fiyattan dolayı yaklaştım fakat yazılanları okuyunca tekrardan vazgeçtim markadan. İnşallah servise düşmezsin. Altta yaşadığımız reziller var asus markası ile.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı