Asus GTX 1050Ti Overclock Sonrası Donma

Hayâlbâz

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Arkadaşlar kasamı daha yeni topladım. Asus GPU Tweak programı ile kontrollü bir şekilde yavaş yavaş hızımı artırdım. Ekran kartı ısım da 60'ı geçmedi. Lakin birden donmaya başladı bilgisayar. Güç tuşuyla kapatıp açıyorum, sistem başladıktan sonra 1 dakika içinde donuyor. Ekran kartım mı arızalı ben mi yanlış bir şey yaptım?

Son düzenleyen: Moderatör:
1050 TI'ın özel soğutuculu modellerine OC yapılarak %10 gibi bir performans artışı alınabilmektedir. Kendimden örnek verecek olursam, bende 1050 TI Gaming modeli var ve çekirdeği 1302'den 1721'e, belleği de 7008'den 7108'e OC yapılmış halde geldi. Ben de bunları 1721'den 1911'e ve 7108'den 8008'e yükselttim ve yaklaşık %13 civarı ortalama ekstra FPS kazandım. Oyunlarda benden 600-700 lira daha pahalı olan 1060 3 GB ile hemen hemen aynı FPS'leri alıyorum.
Arkadaşlar kasamı daha yeni topladım. Asus GPU Tweak programı ile kontrollü bir şekilde yavaş yavaş hızımı artırdım. Ekran kartı ısım da 60'ı geçmedi. Lakin birden donmaya başladı bilgisayar. Güç tuşuyla kapatıp açıyorum, sistem başladıktan sonra 1 dakika içinde donuyor. Ekran kartım mı arızalı ben mi yanlış bir şey yaptım?
Tam olarak hangi değerlerdeydi? Sen hangi değerlere çıkarttın?

Akıl edemediniz mi fazla overclock yaptığınızı ve stabil olmadığını? Sistem başladıktan sonra program başlar başlamaz overclock yaptığın frekansta kalıp yine crash verecek. Sistem başlar başlamaz programı devre dışı bırakıp kaldırın veya profili silin, yeni bir profil oluşturup default ayarlarda olsun.

Başarısız bir overclock olmuş anlaşılan. Bilgisayarı güvenli modda başlatıp Asus GPU Tweak programını ve ekran kartının sürücüsünü kaldır. Daha sonra bilgisayarı yeniden başlat ve ekran kartının sürücüsünü indirip kur.

Eğer ekran kartında ek pinli güç girişi yoksa OC sorun çıkartır. Benimkinde ek 6 pinli giriş var. Seninkinde de o tür bir giriş varsa ancak yapabilirsin. Ama 1050 TI'ın çekirdek voltajı sabit olduğu için genelde 1050 TI modelleri 1900 MHZ çekirdek ve 8000 MHZ bellek üzerinde stabil olamamaktadır. O değerler üzerindeysen normaldir. Ek güç girişin yoksa hayda hayda normaldir.

Akıl edemediniz mi fazla overclock yaptığınızı ve stabil olmadığını? Sistem başladıktan sonra program başlar başlamaz overclock yaptığın frekansta kalıp yine crash verecek. Sistem başlar başlamaz programı devre dışı bırakıp kaldırın veya profili silin, yeni bir profil oluşturup default ayarlarda olsun.

Sicak ve kucumsemeyen yaklasiminiz icin tesekkurler. Direkt programi sildim, crash vermedi. Simdi geri yukledim. Bir problem yok gibi. Tamamen bir problem olmadigina nasil emin olabilirim? Bir de mhz yi cok fazla artiracak isek voltaji da artirmamiz mi gerekiyor? (Kendim fazla artirmamistim zaten 200 mhz civarinda artirmistim). Tesekkurler.

Eğer ekran kartında ek pinli güç girişi yoksa OC sorun çıkartır. Benimkinde ek 6 pinli giriş var. Seninkinde de o tür bir giriş varsa ancak yapabilirsin. Ama 1050 TI'ın çekirdek voltajı sabit olduğu için genelde 1050 TI modelleri 1900 MHZ çekirdek ve 8000 MHZ bellek üzerinde stabil olamamaktadır. O değerler üzerindeysen normaldir. Ek güç girişin yoksa hayda hayda normaldir.

Yanitiniz icin tesekkur ederim, peki su anda zarar vermis olabilir miyim karta, Nasil anlayabilirim?

Son düzenleme:
Sicak ve kucumsemeyen yaklasiminiz icin tesekkurler. Direkt programi sildim, crash vermedi. Simdi geri yukledim. Bir problem yok gibi. Tamamen bir problem olmadigina nasil emin olabilirim? Bir de mhz yi cok fazla artiracak isek voltaji da artirmamiz mi gerekiyor? (Kendim fazla artirmamistim zaten 200 mhz civarinda artirmistim). Tesekkurler.
Karta zarar verme söz konusu değil. Kart kendini zaten bir nevi korumuş olarak sayabilirsiniz, yüksek geldiği frekansta crash vermiş. Güç limitini açıp daha stabil bir overclock yakalayabilirsiniz. Veya standart voltajı genelde 1.0 V olur, 0.1MV ile ilerleyerek uygun voltaj yakalayabilirsiniz. Ancak yeni bir karta hiç tavsiye etmem, özellikle voltaj arttırdıkça ısının arttığı ve kartın git gide ömrünün kısalacağını düşünürsek.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı