Çözüldü ASUS GTX 1660 Ti 6 GB OC ısınma problemi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Arda1234

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar. Ben 1660 Ti 6 GB OC Phoenix sahibiyim. (Ürüne overclock yapılmadı). Ön tarafta 3 arkada bir adet egzoz fan olan kasam var. İşlemcim yükte 55 derecelerde çalışıyor. Fakat ekran kartım yükte 80 82 derecelere ulaşıyor. Tek fan olmasından dolayı bu seviyeler normal mi? Şu an star wars jedi fallen order oyununu en son grafik ayarlarında gayet güzel oynayabiliyorum. Fakat ilerleyen zamanlarda sorun çıkartır mı bu sıcaklık değerleri. Ek bir soğutma yöntemi var mı? Aparat fan vs. veya voltaj düşürme ne derece sağlıklı olur? Kasamın düzenini, oyun içi değerleri, Afterburner ve AIDA64 bilgilerini paylaşıyorum. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• BOŞTA.png
    BOŞTA.png
    131,7 KB · Görüntüleme: 121
  • EKRAN 1.png
    EKRAN 1.png
    6,9 KB · Görüntüleme: 64
  • EKRAN2.png
    EKRAN2.png
    17,7 KB · Görüntüleme: 65
  • EKRAN3.png
    EKRAN3.png
    23,2 KB · Görüntüleme: 64
  • Kasa.jpg
    Kasa.jpg
    1,2 MB · Görüntüleme: 73
  • YÜKTE.png
    YÜKTE.png
    1,1 MB · Görüntüleme: 93
  • BOŞTA.png
    BOŞTA.png
    131,7 KB · Görüntüleme: 91
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Evet bu durumdan şikayetler var kullanıcılar tarafından fakat çözüm üretenini pek görmedim. Kimi e olacak o kadar derken kimi ise 80 + dereceler zamanla ekran kartında sorun çıkartabilir diyor.

Bilgisayarı toplayalı 7 ay oluyor. O kadar hızlı eskiyeceğini düşünmüyorum.
Kartın soğutma bloğu aşırı küçük, tek fan ile bir alakası yok. O model o sıcaklıklarda çalışıyor, bir ekran kartı için o değerler normal değil fakat ömrünü çok kısaltmaz herhalde.
TUF, Dual, Ph gibi modellerde ısınma sorunu var zaten.
Evet bu durumdan şikayetler var kullanıcılar tarafından fakat çözüm üretenini pek görmedim. Kimi e olacak o kadar derken kimi ise 80 + dereceler zamanla ekran kartında sorun çıkartabilir diyor.
Aslında gayet normal bir derece.Ekran kartı termal macunu eski olabilir

Kartın soğutma bloğu aşırı küçük, tek fan ile bir alakası yok. O model o sıcaklıklarda çalışıyor, bir ekran kartı için o değerler normal değil fakat ömrünü çok kısaltmaz herhalde.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı