Asus GTX 980Ti vs Galax GTX 980Ti

Eki Görüntüle 142252

Şu görselde 8+8 pin görünüyor hocam. Sizin getirdiğiniz belki ilk versiyonlarındandır. Hiç kullanmadım bilemiyorum :D

ben bişey anlamadım valla :) internette 8+6 8+8 8+8+6 8+8+8 leri var ne ayak bunlar :) şuanda satışta olan vatan hepsiburada falan baktıklarım 8+8 pin :) her an her şey olabilir :D

ben bişey anlamadım valla :) internette 8+6 8+8 8+8+6 8+8+8 leri var ne ayak bunlar :) şuanda satışta olan vatan hepsiburada falan baktıklarım 8+8 pin :) her an her şey olabilir :D
8 pin güç girişinden max 150w enerji girer. Eğer 3 adet 8 pin+ pci-x güç çeken bir kart olursa teoride 525W güç tüketimi yapabilen bir kart ortaya çıkar. Piyasada bırakın 500W termal soğutma çözümünü 375W bile zor soğutuluyor. Böyle bir kart yoktur. Max. 8+8 pin+ PCI-E'in sağladığı 75W şeklinde kartlar üretilir. Çünkü ötesinden soğutma yapılamaz ve de enerji ısrafıdır.

Son düzenleme:
8 pin güç girişinden max 150w enerji girer. Eğer 3 adet 8 pin+ pci-x güç çeken bir kart olursa teoride 525W güç tüketimi yapabilen bir kart ortaya çıkar. Piyasada bırakın 500W termal soğutma çözümünü 375W bile zor soğutuluyor. Böyle bir kart yoktur. Max. 8+8 pin+ PCI-E'in sağladığı 75W şeklinde kartlar üretilir. Çünkü ötesinden soğutma yapılamaz ve de enerji ısrafıdır.
Evga Kingpin 8+8+6 pin hocam haberiniz olsun.

Yani burada demek istediğimiz teknoloji verimlilik anlamın az enerji çok iş mantığında hareket etmektir. Örneğin TitanX tek fanlı ama yapısı ve teknolojisi itibariyle piyasadaki nerdeyse çoğu iki fanlı üç fanlı yeri gelince sıvı soğutma kullanan grafik kartınından daha iyi performans sunuyor ve aynı enerjiyle daha fazlasını yapabiliyor. Enerjiden taviz vermem elektrik faturası umrumda değil ve ben ucuz bişey almak istiyorum diye düşünüyorsan da düşünme derim çünkü aynı işi daha az enerjiyle yapan firmalar var ve bu uzun vadede kartı kullandığında aslında sana şuan alacağın ucuz karttan daha sağlıklı daha yenilikçi ve zamanla daha tasarruflu olacağını düşünüyorum yanlışım varsa düzeltin lütfen.
(Örnek Glax 980ti atıyorum 3000tl bir yılda tüketeceği güç atıyorum 10.000tl Asusda ise 980ti 4000tl bir yılda tüketeceği güç atıyorum 7000tl gibi fiyatları attım karşılaştırmak kolay olsun diye )
Aynı grafik gpusuna baktağımızda farklı firmalar farklı soğutma yapıları ve bileşenler kullanır gpu aynıdır aslında ama diğer bileşenler ve verimlilik sayesinde fiyat farkları oluşuyor. Yani Asus mu Evga,Galax,Sapphire mi derseniz kesinlikle ben Asus derim.

Son düzenleme:
Galax HOF iş başında :) arkadaş bu kartı söylüyor bence fakat şu devrelere bakarsanız :) ayrıca XFX 295x2 de de herhalde 8+8+8 kullanılmakta... o modelde bu arada devil modeli sıvı soğutma olan değil.
image.jpeg image.jpeg

image.jpeg Buldum devil'ide :)

Eki Görüntüle 142285 Buldum devil'ide :)[/QUOTE]
Galax HOF iş başında :) arkadaş bu kartı söylüyor bence fakat şu devrelere bakarsanız :) ayrıca XFX 295x2 de de herhalde 8+8+8 kullanılmakta... o modelde bu arada devil modeli sıvı soğutma olan değil.
Eki Görüntüle 142283 Eki Görüntüle 142284

Eki Görüntüle 142285 Buldum devil'ide :)

Bu LN3 mü 3 galiba karta bak anam :D çok güzel görünüyor çıktı mı acaba :) benim aldığım tam bu değil ln2 bu çok güzel bir kart gibi duruyor çok güçlü bir kart belli :D

anammm 8+8+8+8 bile varmış çıktı mı alalım :D

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı