Asus GX501VI vs MSI GT75VR 7RE

Who is better?

• Oy verenlerin toplamı
    4

TackleBarry

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar 2 laptop arasında kaldım bütçemi biraz düşürmek zorunda kaldığım için tekrar konu açma gereğinde bulundum. Asus Zephyrus GX501VI GTX 1080 Max-Q, MSI GT75VR 7RE GTX 1070 performansları aşağı yukarı aynı ve 7. Nesil 7700HQ işlemci barındırıyorlar.

Asus'un artıları:
  • Ağırlığın 2,24 kg olması.
  • Panel 120 Hz 3 ms IPS GSYNC olması.
  • SSD hızı.
  • Mobilitesi ve klavye konumu.
  • Starbucks kahve oyun keyfi için tam istediğim alet.
Asus'un eksileri:
  • 15,6 inc ekran.
  • Mekanik HDD olmaması.
  • İnce olduğundan CPU 90 dereceyi buluyor.
  • Klavye hissiyatı kötü.
  • %65 NTSC renk gamına sahip 3ms 120hz panel. (IPS olmasına rağmen)
  • Subwoofer olmaması.
  • Teknik servis duyduğuma göre çok kötü olup ilgi zayıfmış.
Fiyat: 13.300 TL

ASUS GX501VI CORE İ7 7700HQ 2.8GHZ-16GB RAM-512GB SSD-15.6''-GTX1080 8GB-W10

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

• CPU %100 performansta çalışmamasına rağmen ısı çok fazla değil mi?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

MSI'ın artıları:
  • Etkileyici mekanik klavye. (Steelseries)
  • 10 ısı borulu muhteşem soğutma.
  • %94 NTSC renk gamına sahip 3ms 120hz TN panel.
  • Birlikte gelen yazılımlar.
  • Subwoofer var.
  • 17,3 inc panel.
  • Çanta ve mouse hediyesi var.
  • Teknik servis ve ilgi çok güzel 3 aylık cihazımı iade aldılar müşteri memnuniyeti adına.
MSI'ın eksileri:
  • Ağırlığın 4,60 kg olması.
  • Cihaz aşırı kalın olması.
  • F/P oranına göre diğer GTX 1070 barındıran gaming laptoplardan çok daha pahalı olması.
Fiyat 13.600 TL

MSI GT75VR 7RE(Titan)-077TR Intel Core i7 7700HQ 32GB 1TB + Fiyatı

• GTX 1080'li modeli olmasına rağmen CPU 60 derecelerde GPU da 85 derecelerde arkadaşlar.

Topladığım veriler bunlar. Perşembe günü satın alacağım benim için çok önemli önerilerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, Zephyrus aldım bende aynı senin durumundayken. Şu anda kullanıyorum ısı oluyor mu evet oluyor ama fps de bir düşüşe neden olmuyor. Genel olarak gayet iyi.

Merhabalar, Zephyrus aldım bende aynı senin durumundayken. Şu anda kullanıyorum ısı oluyor mu evet oluyor ama fps de bir düşüşe neden olmuyor. Genel olarak gayet iyi.

Cpu dereceleri en fazla ne kadara çıktı turbo da hocam beni bilgisayar deneyimin hakkında bilgilendirimisin lütfen. Almalı mıyım?

MAX-Q haliyle bile 1070'e göre %10'dan fazla performans sağlıyor GTX1080 olan. Şöyle bir iki ürünü yan yana koyunca biri tasarım harikası, diğeri bavul gibi duruyor. MSI olanın fanlarının daha büyük ve gürültülü olduğunu da göz önüne alırsak verdiği soğutma farkı yetersiz bana göre. Zaten test sonuçlarına bakınca iki ürün de yük altında 90 derecelere çıkabiliyor ki hemen hepsi de bu şekilde zaten. Zephyrus çok daha tercih edilesi. :)

MAX-Q haliyle bile 1070'e göre %10'dan fazla performans sağlıyor GTX1080 olan. Şöyle bir iki ürünü yan yana koyunca biri tasarım harikası, diğeri bavul gibi duruyor. MSI olanın fanlarının daha büyük ve gürültülü olduğunu da göz önüne alırsak verdiği soğutma farkı yetersiz bana göre. Zaten test sonuçlarına bakınca iki ürün de yük altında 90 derecelere çıkabiliyor ki hemen hepsi de bu şekilde zaten. Zephyrus çok daha tercih edilesi. :)

Isınan bir bilgisayarı almak sence mantıklı mı? :)

Hepsi ısınıyor, performans kaybı var mı o önemli. Arkadaşın da belirttiği gibi performans kaybı yokmuş. İki ısınan üründen ince, hafif, zarif ve daha sessiz olanını almak, evet bence mantıklı. :)

Son düzenleme:
Saydıklarınıza göre MSI çok daha iyi gibi duruyor. Fakat Asus'un servisine de kötü diyemeyiz. Ben zamanında bir gamebook'unu kullanıyordum gayet ilgililerdi. Seçenekler arasından tercihim MSI olurdu.

Burada baktığın modele göre işlemcisi biraz daha iyi bunun. Diğer taraftan üründe SSD göremedim ben, ama fiyat olarak uyguna geliyorsa sen de ekleyebilirsin daha sonra. Bu arada bunu oradan alacaksın değil mi? Burada gümrükte sorun çıkabilir.

Burada baktığın modele göre işlemcisi biraz daha iyi bunun. Diğer taraftan üründe SSD göremedim ben, ama fiyat olarak uyguna geliyorsa sen de ekleyebilirsin daha sonra. Bu arada bunu oradan alacaksın değil mi? Burada gümrükte sorun çıkabilir.

Kendim gidip alıp gelicem SSD si yok fakat sonradan ekleyebilirim diye düşündüm bende Windows lisansını kaybedermiyim ama.

Saydıklarınıza göre MSI çok daha iyi gibi duruyor. Fakat Asus'un servisine de kötü diyemeyiz. Ben zamanında bir gamebook'unu kullanıyordum gayet ilgililerdi. Seçenekler arasından tercihim MSI olurdu.

Yurt dışındaki modelini görünce buna karar kaldım. 1 Yıl global garantisi de mevcut.

MSI GT75VR TITAN PRO-202

https://www.amazon.com/gp/aw/d/B075...rds=gt75vr&dpPl=1&dpID=61hXXXaD-VL&ref=plSrch

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı