Çözüldü ASUS H81M-Plus - G3258 Overclock Ayarlarının Kaydetmeme Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

fairlane

Hectopat
Katılım
2 Nisan 2014
Mesajlar
46
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam arkadaşlar. G3258 işlemcili bilgisayarımı dün tamamladım, W8.1 kurdum, ardından Recep Baltaş'ın bildiğiniz videosundaki O.C. işlemlerini dikkatli bir şekilde yaptım. İşlemcinin 4.2Ghz olduğunu Cpu-Z ile kontrol ettim, buraya kadar sorun yoktu. Windows güncellemelerini yükledim sonrasında işlemci 3.2Ghz olarak eski haline dönmüş Cpu-Z ile tekrar kontrol ettiğinde. Hemen bios'a girdim orada bir sorun yok 4.2 yani bıraktığım gibi. Exit ve ardından ''save changes and reset'' şeklinde sitemi yeniden başlattım, tekrar Cpu-Z ile kontrol ettim 4.2 olmuş yine. Prime95 ve Aida64 ile testlere başladım gece, yaklaşık 10 saat civarı CPU 46 derecenin üstüne dahi çıkmadı. Yine sorun yok derken bu sabah ekran kartını güncelledim ve yine 3.2 oldu tekrar bios'a girip ''save changes and reset'' yaptım, şuan 4.2 yine. Ancak her güncellemede bu bios işlemini tekrarlamak mı lazım? Yoksa bu sadece benim yaşadığım bir sorun mu?

Anakartım Asus H81M-D.

Aşağıdaki ekran alıntılarında güncelleme öncesi ve sonrası Cpu-Z, Aida64 verileri mevcut.

Önce-Aida64.png


Önce-Cpu-Z.png

Sonra-Aida64.png

Sonra-Cpu-Z.png
 
Çözüm
Sorunu BIOS'dan "enhanced Intel SpeedStep technology" seçeneğini disabled konumuna getirerek çözdüm. Son 2 gündür hem görev yöneticisinden hem de CPU-Z ile kontrol ettiğimde 4.2 GHz'i stabil bir şekilde görebilmekteyim. Yalnız birçok forumda da okuduğum, @goodpick'in de söylediği konu işlemcinin ömrünün kısalması meselesinde herkes hemfikir. Bu konuda kendi adıma konuşmam gerekirse çift çekirdekli bir işlemciyi zaten uzun yıllar kullanırım diyerek almadım.
Aynı sorun bende de var arkadaşlar.Windowsu etkileyecek bir program yüklendiği zaman stock değerlerine dönüyor değerler.Biosta değişen birşey olmuyor.Bence Win 8.1 ile alakalı bir durum bu speedsped'i kapatmakta çözüm değil çünkü biosla alakalı bi durum olduğunu sanmıyorum.Ayarlar biosta sabit kalıyor değişmiyor çünkü.Win7 yükleyip deneyeceğim bakalım sonuç ne olacak.Bilgileri burada paylaşırım.Çözüm için uğraşıyorum.Recep bey yardımcı olursa bu konuda seviniriz. @Recep Baltaş
 
Windows' u etkileyen program nedir? Bunu açar mısınız acaba? Veya bir program örneği verin. Ben hiçbir programımı silmedim. Sadece Intel Speedstep Technology' i kapattım ve 5 gündür Windows' da sorun yaşamıyorum.
 
En basiti bitdefender norton kaspersky yükleyin deneyin. Atraksiyonla ne alakası var bir program yükleyince stock değerlere alıcaksa sorun demektir. Çözüm arıyoruz. Aynı sorun bende de var. Durduk yere olmuyor onu farkettim. Program yükleyip kaldırınca oluyor.
 
Bitdefender yüklü şu an zaten. Dediğim gibi, Intel Speedstep Technology' i kapatınca sorun ortadan kalktı. Neden anlamamakta ısrar ediyorsun ki?
 
Sen anlamıyorsun galiba aynı sorun bende de var diyorum.Kaldır bir bakalım tekrar yükle.Denedim ben çünkü sen daha 4 gündür sabit diyorsun.Neyse dediğime geleceksin sorunum devam ediyor diye.Biz çözüm bulalım diye uğraşırken bildiğinde ısrarcı olmaya devam ediyorsun.At gözlüklerinin kimseye faydası yok (y) Yabancı forumlara'da bakabilirsiniz.Aynı sorunu yaşayanlar olmuş okursanız anlarsınız.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı