Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Ne faydası olacak peki bilgin var mı?
Anakartımın BIOS sürümü üzerine birçok kez BIOS güncellemesi çıkmış. Ama kartım 4 yıllık falan var güncelleme yapsam bir sıkıntı, yavaşlama olur mu bilemedim. Güncellersem ne gibi katkılar olur, güncellemeli miyim? Ayrıca güncellerken tek tek hepsini mi güncellemeliyim son sürüme güncellesem yeter mi? Güncellerken nelere dikkat etmem lazım, riskleri var mı?
Bu konudaki ilk mesaja "evet?" yazmıştım ama yardımcı olmak hata sayılıyor olmalı ki mesajım silinmiş ve "gereksiz mesaj" diye uyarı verilmiş ne yaptığını bilmeyen bir mod tarafından Bu konuyu tekrar bulabilmek için tarayıcı geçmişimi karıştırmam gerekti... @Recep Baltaş biliyordur belki ne olduğunu.
Yine söylüyorum, "evet"
İkinci soru ile devam edelim...
Bir sıkıntı, yavaşlama olmaz nerdeyse hiçbir zaman. Ha diyelim ki olursa da eski sürüme geri dönebilirsin. Ayrıca anakartında "CrashFree BIOS" özelliği var. O yüzden rahat olabilirsin.
Güncellemelisin çünkü BIOS güncellemeleri her zaman hata düzeltmeleri ve geliştirmeler için yayınlanır. Örneğin anakartın için yayınlanan son güncelleme için "Improve system security and stability." demiş ASUS. Yani güvenlik ve stabilite(kararlılık) iyileştirmeleri var. Hem daha güvende olacaksın, hem de sistemin daha düzgün çalışacak.
Son sürüme güncellemenizse yeterli. Ancak güncelleme sırasında işlemi kesinlikle yarıda kesmeyin.