Öncelikle bilgisayarımı uzun süredir kullanmaktayım, son haftalarda biraz zorladığım zaman mavi ekran veriyor. Benim gözlemime göre HDD 1 2 dk %100'de çalışınca mavi ekran veriyor gözlemledim.
Bilgisayarım
ASUS K53SD
RAM yükseltmesi yaptım 8 GB 1 2 sene oldu
Gforce 610M
i5 2450M
Windows 10
BIOS sürümümü güncelledim zamanında zaten bir daha güncelleme yollamadılar, dediklerinizi yapıp geliyorum hemen.
Memtest86'yı bootlamaya çalıştığımda windows 10 açılıyor.
4.20 sürümünü denedim yine aynı durum ile karşılaştım.
BIOS sürümümü güncelledim zamanında zaten bir daha güncelleme yollamadılar, dediklerinizi yapıp geliyorum hemen.
Memtest86'yı bootlamaya çalıştığımda Windows 10 açılıyor.
Memtest için eğer USB'niz Partition 1 ve 2 olarak çıkıyorsa onları da deneyin direk USB'yi seçmek yerine. Videodaki gibi yazdırıyorsunuz değil mi USB'nize? Gerisi @283156 hocamda .
Memtest86'yı bootlamaya çalıştığımda windows 10 açılıyor.
Burada USB, Bluetooth ve Wİ-Fİ ile ilgili ".sys" uzantıları var. Bunlar genellikle güncelleyerek sorunları çözülür. Diye biliyorum. Bakınca ilk harflerden anlarsınız.
Ama senin Asus laptobunda bununla ilgili bir sürücü bulamadım ve güncellemeni isteyemiyordum. Sadece BİOS var. O yüzden sadece BİOS güncellemeni önerdim.
Size "sfc /scannow" rehberi uygulamanı tavsiye edeceğim. Eğer burada hata bulup düzeltirse çok iyi bir şey olmuş olacak. Eğer düzeltmezse hatalar devam edebilir ya da etmeyebilir de.
Sizden ayrıca RAM testi için Memtest86 istiyorum. Çünkü RAM'lerinizde hata var mı yok mu diye bakmak gerekiyor. Genelde RAM hatalıysa mavi ekrana sebep olabiliyor. Bu yüzden Memtest86 testi isteyeceğim.
Memtest için eğer USB'niz Partition 1 ve 2 olarak çıkıyorsa onları da deneyin direk USB'yi seçmek yerine. Videodaki gibi yazdırıyorsunuz değil mi USB'nize? Gerisi @283156 hocamda .