ASUS K555UB-XO099D Kullanıcı Deneyimi

Evet bugün sizlere 1 yıl gibi bir süredir kullandığım ASUS K555UB-XO099D laptobumdaki deneyimlerimi açıklayacağım.

İlk önce bundan önceki laptobum Lenovo G550 idi. Kendisi aşırı ısınırdı ve deliler gibi kasardı. Ama ben bunlara rağmen Windows 10 64 Bit kurup kullanıyordum. :D
Hepsiburada.com'dan karne hediyesi olarak babamla cihazı sipariş ettik. Ertesi hafta laptop geldi. Kutuyu açtım ve bir kalite kokusu geldi. İlk kullanırken gayet kaliteli olduğunu ve alabileceğim en iyi cihazı aldığımı düşünüyordum.

Sonra 3-4 ay kullandıktan sonra ekranı kapatırken çatır çutur sesler geldi ve menteşeler gitmiş. Gittim durumu anlattım. Sonra kronik bir sorun olduğu için ücretsiz olarak ekranı değiştirdiler. Cihazın performans ve ısınma konusunda hiçbir problemi yoktu. Menteşeler kırılınca Asus'a olan güvenim sarsılmıştı. İşte bu garanti olayından itibaren 6 aydır kullanıyorum. Herhangi bir sorunu yok şimdilik.

Performansa gelirsek zamanındaki fiyatına göre gayet iyi bir performansı var. Bu arada bilgisayarı 1800 TL'ye aldım. İlk düşüncem 4 GB RAM'in darboğaz yapıp yapmayacağı idi. İntel Core İ5 6200U, U serisi olmasına rağmen hiç fena bir performansa sahip değil. GT940M'i rahatça besleyebiliyor. Fakat 4 GB olan RAMim mutlaka bir yerde kilitliyordu. Aslında alırken sonra 4 GB daha takviye ederim diye almıştım. İşte fırsat olmadı 1 yıl boyunca 4 GB RAM ile kullandım. Minecraft'ı ilk aldığımda çok oynuyordum. 200 FPS civarı alıyordum. Zaten 1 ay sonra sıkıldım ve bıraktım. Şimdi The Crew ve Zula oynuyorum. The Crew'de medium ayarlarda 29-39 FPS alıyorum. Arada 4 GB RAMden kaynaklanan FPS droplanmaları oluyor. Zula'da ise hiç drop yemeden 150 FPS alıyorum. Gayet yeterli bir performansı var kısaca. GT940M oyun oynamak için çok alınabilir bir kart değil. Ama oynamak isteyince Battlefield 1 dahi oynatıyor. Edit ve Render için de kısa bir süre kullandım. Çok yavaş değil kesinlikle yarım saatte 15 dakikalık videoyu renderladı. Artık günümüzde 4 GB RAM ile Chrome kullanılmaz şahsen. Açılma süresi akıcılık vs. her şey etkileniyor. 4 GB RAMiniz varsa kesinlikle Opera,Vivaldi ya da Firefox gibi alternatifler kullanın. Evet gelen güncellemelerle Windows 10 gelişti yeni özellikler geldi fakat bir şişme meydana geldi. Artık Windows arayüzünde de kasmaya başladı. Yani laptop kısaca bana RAM yetmiyor diyor.

Eğer bu laptobun SSD'li, 8 GB RAM üstü modelini kullanıyorsanız hiçbir sıkıntı yaşamazsınız. Son 1 yıldaki beni en çok şaşırtan şey sıcaklık farkıydı. Bilgisayarı ilk aldığımda 60 dereceyi geçmiyordu. En son MSI afterburner ile kontrol ettiğimde 81 derece bir sıcaklık gördüm. 1 yıl içinde bilgisayarı hiç temizlemedim. Büyük bir ihtimalle ısılar da temizliğe servise yollamadığım için arttı. Ben şuan bilgisayarımdan memnunum ama 4 GB RAM daha alsam daha mutlu olacağım gibi :)

Evet sizlerle tecrübelerimi paylaştım. Hatalarım eksiklerim varsa yorumlar yoluyla bildirebilir, sorularınızı sorabilirsiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı