Çözüldü ASUS K55VD sistem boot sırasında donuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

KangalSucuk

Hectopat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600
MSI RTX 3060 12 GB VENTUS X2 OC EDITION
16 GB GSKILL RAM(8x2)
1 TB Samsung EVO 980
GIGABYTE A520M K V2
POWER BOOST VK-P1882B 650W
Meslek
Öğrenci
Merhaba, sistemim ASUS K55VD modeli. Laptopumu yaklaşık 2 buçuk 3 ay kadar açmadıktan sonra bilgisayarım önce açılmamaya başladı. Güç verdiğinizde ekrana gelen ASUS logosu normalde gelirken gelmemeye başladı siyah ekran ardından bekleyince bazen açılır bazen açılmaz oldu. Bilgisayarın BIOS pilini değiştirdim, RAM soketleri ve RAM'ları temizledim bir sorun var mı diye anakartı inceledim fakat bir şey göremedim. Bilgisayarı bu gece aniden düzelttim kendi kendine oldu logo geldi ardından normal açılmaya başladı, ben de sanırım düzeldi yeniden OS kurayım dedim ve USB'den format atıyordum ama USB'ye kurduğum ISO hatalı olduğundan kurulum başarısız oldu ben de yenisini yazdım takıp açtım ama eskisi gibi tepki vermemeye başladı. BIOS'a dahi girmiyor hiçbir tepki vermiyor kasadaki silindir işaretinin altında ışık yanıp sönmüyor tamamen donuyor ne yapmalıyım?

Çözüm
Bence bu burada çözülecek bir mevzu değil bilgisayarcıya götürmelisin tabii güvenilir bir bilgisayarcıya. Onun dışında bende aynı model laptop kullanıyorum diyeceğim şudur ki USB UEFI olarak mı yükledin ISO'yu?

Her zaman format atıyorum, şu an formatın hatasıyla durumun bir bağlantısı olduğunu düşünmüyorum. Bilgisayar nem vesaire almadı hasar da almadı bilgisayarcıya götürmeme gerek yok. Fikirler ile çözülebilir belki. Teşekkür ederim yanıtın için. UEFI kurdum evet.

Bataryam ölmüş olabilir, araştırmalarıma göre uzun süre kullanılmadığında boşalıyormuş. Yeterli gücü veremediğinden olabilir mi sizce?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hiçbir sorun olmamasına rağmen açılmıyor RAM'ları başka bilgisayarda denedim. Şu an FreeDOS ve BIOS'a bile atmıyor. Neden olabilir hiçbir fikri olan yok mu?

Ayarları sıfırlansın diye işlemci ile BIOS pilini söktüp geri taktım, çözüldü.
Bence bu burada çözülecek bir mevzu değil bilgisayarcıya götürmelisin tabii güvenilir bir bilgisayarcıya. Onun dışında bende aynı model laptop kullanıyorum diyeceğim şudur ki USB UEFI olarak mı yükledin ISO'yu?

Her zaman format atıyorum, şu an formatın hatasıyla durumun bir bağlantısı olduğunu düşünmüyorum. Bilgisayar nem vesaire almadı hasar da almadı bilgisayarcıya götürmeme gerek yok. Fikirler ile çözülebilir belki. Teşekkür ederim yanıtın için. UEFI kurdum evet.

Bataryam ölmüş olabilir, araştırmalarıma göre uzun süre kullanılmadığında boşalıyormuş. Yeterli gücü veremediğinden olabilir mi sizce?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hiçbir sorun olmamasına rağmen açılmıyor RAM'ları başka bilgisayarda denedim. Şu an FreeDOS ve BIOS'a bile atmıyor. Neden olabilir hiçbir fikri olan yok mu?

Ayarları sıfırlansın diye işlemci ile BIOS pilini söktüp geri taktım, çözüldü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı