ASUS M5A97 Tabanlı Sistem Hakkında Sorularım

gokdeninenler

Hectopat
Katılım
12 Eylül 2012
Mesajlar
16
Merhabalar ben sistem topluyorum ama sistem bileşenleri uymaz diye çok korkuyorum sizce ne yapayım ? Sistem bu:

AMD FX 8150

HD7850 ASUS

ASUS M5A97

SEAGATE 1TB Baraccuda

GSKILL 8 GB RIPJawsx 2x4

XIGMATEK UTGARD black edition 80 plus 700w kasa

Sizce ben bu sistemi alsam bütün oyunları Ultra 1920x1080 çözünürlükte oynar mıyım ? Ayrıca gelecekte 2 sene sonra oyunlarda performans azalması olunca crossfire yapabilir miyim ? Benim korkum anakartıma bir bileşen uymayacak diye. Ne olur içime bi su serpin de rahatlıyım. Bir değişiklik lazım mı ? Anakart değişimi vs.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Herşey gayet güzel ancak işlemcini FX 4100 veya FX 6100 yapıp artan bütçeyle ekran kartını arttırabilirsin. Onun dışında belleklerin 1866 Mhz olmasına dikkat et. Ve 700 watt biraz fazla. Kasa içinde gelecek ise sorun değil ancak ayrı alacaksan fazla.
 
Evet kasa içinde bellekler 1866 Mhz. FX 8150 geleceğe dönük çünkü 8 çekirdekli. Benim sorunum sizce ekran kartı oyunlara yetmeyince aynı ekran kartından bir daha alıp, o anakartla Crossfire ve o PSU ile Crossfire yapabilir miyim ? Yaparsam bilgisayara birşey olur mu ?

Edit ve ben uzun sure gitmesi için FX 8150 seçtim. FX 8150'den kopamıyorum nedense.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yaparsın. Ancak sana dediğim gibi, HD 7850'nin yanına FX 8150 almak mantıksız. Yani tamam ama geleceğe dönük ne onu anlamadım. Aralarında performans farkı abartılacak kadar değil ki :)
Sen bize bütçeni söyle, gerekli koşullara göre sistem yazalım :) Bu arada Türkçe kurallarına dikkat et ;)
 
evet kasa icinde bellekler 1866 mhz fx 8150 gelecege yonuk 8 cekirdekli benim sorunum sizce ekran karti oyunlara yetmeyince ayni ekran kartindan birdaha alip o anakartla crosfire ve o psu ile crosfire yapabilirmiyim yaparsam bilgisayar a birsey olurmu ?

Crosfire değil CrossFire olucak
biggrin.png
Crossfire yaparsan bilgisayarına hiçbir şey olmaz, tabi güç kaynağı yeterse
smile.png
Ama bence bir ekran kartıyla gidilebileceği kadar gitmek.
smile.png
 
2000 TL ama her ay 500 TL'yi geçmeyecek şekilde olacak. Ay ay para elime geçince peşin alacam da parçalari. Bu sebeple de diğer ay bir parçanın fiyatı düşer vs.

%25 indirimle birlikte ve Vatan'dan almam gerek.
 
Bir kerede almayacaksın yani... Şimdi sana sistem yazsak bütçende dengesizlik olur. Bir kerede alabilirsen sistem yazabiliriz.
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı