Asus M5A99X EVO R2.0 bilgisayarım klavyemi görmüyor

CanSaribal

Kilopat
Bugün bilgisayarımın parçalarını evde kendim birleştirdim.

Sistem özelliklerim;
  • işlemci FX 8320,
  • Anakart Asus M5A99X evo R2.0
  • ekran kartı GTX 650 ti Boost.
  • İşlemci soğutucusu CM Hyper Tx3,
  • Ram 8 GB ,
  • HDD 1 TB WB Caviar Blue.

İşletim sistemim Windows 8.1. Buradan, Recep Bey'in verdiği linkden indirmiştim.

Klavyemi PC'nin hangi USB girişine takarsam takayım ekranda "USB aygıtı tanınmadı Bu bilgisayara bağladığınız en son USB aygıtı arızalı olduğundan Windows bu aygıtı tanımadı" diye uyarı yazıyor ama biliyorum ki klavyem bozuk değil. Evde bir tane daha minibook var klavyeyi ona taktığım zaman saniyesinde ışıkları yanıyor. Klavyemin markası Logitech G105 Işıklı Klavye.

Lütfen yardım edin ben bu klavyeyi nasıl çalıştıracağım? Oyun bilgisayarı yaptım klavye yok diye oyun oynayamıyorum, BIOS'a girip bios güncellemesini yapamıyorum, ekran klavyesi ile de internette gezmek hiç zevkli değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
@
Driver olmadan tanır. Doğrudan tanıması gerek.

En son BIOS sürümüne güncelle, USB aygıtları ile ilgili hatalar giderilmiş:

Motherboards - M5A99X EVO R2.0 - ASUS

Güncelledikten sonra durumu bildir.

Hata kodu ile falan bi alakası yok. USB Aygıtı Tanınamadı hata kodu zaten genelde 43'tür.
Recep Bey, zaten ben ilk iş olarak format sonrası BIOS güncelleyecektim ama klavye olmadığı için BIOS's giremiyorum. PC açılışı sırasında klavyede Del-F2 tuşlarından birine basmadan BIOS'a nasıl girebilirim ki?

Anakartın üstünde DirectKey diye bir tuş var. Ona basıp doğrudan BIOS'a girebilirsin. Daha sonra da fare ile BIOS'u güncelleyebilirsin :)

DirectKey.jpg

Ya da USB BIOS FlashBack ile:

ASUS USB BIOS Flashback nasıl kullanılır? | Technopat Sosyal

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı