Asus M70AD ve GTX 1050 Ti performans sorunu

Kompistik'TR41

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart • ASUS PRIME Z690-P WIFI D4 5333MHz
İşlemci • Intel® Core™ i9-12900F
Ram • XPG 16GB (2x16GB) Spectrix D41 RGB DDR4 3200MHz CL16
Psu • Thermaltake Toughpower GF1 850W 80+ Gold
Kasa • Cooler Master MasterBox TD500 v2
Meslek
Bilgi İşlem Uzmanı
Öneri üzerine MSI GTX 1050 Ti 4 GB OC ekran kartını aldım PC'ye taktım. Ek güç gerektirmeyen bir ekran kartı fakat istediğim performansı alamıyorum. İşlemcim iyi, araştırıp bakarsanız hak vereceksiniz. Power ise 300 watt diye biliyorum, yani özelliklerinde yazan o fakat bir türlü oyunlarda tam randıman alamadım. İlk başlarda çok iyi, vakit geçtikçe takılmalar oluyor. Bu da canımı sıkıyor. Power değiştiremem maalesef özel üretim PC olduğu için. Bana yardım eder misiniz? Teşekkürler.

Image1496185940.048734.jpg
Image1496185983.537667.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba Kompistiktr41,

Ayni sekilde bende m70ad bilgisayarina sahibim sizin birkac gündür sizin mesajlarinizi inceliyorum baska platformlardada gerekli arastirmalari yaptim bunun üzerine Msi 1050 , ssd 120, 8gb ram aldim upgrade etmek istiyorum yakin zamanda yardiminiz dokunursa cok sevinirim.

Cevabinizi bekliyorum

Tesekkurler.

Nasıl bir şekilde yardımım dokunursa elimden geleni yaparım mesaj atabilirsiniz.

Herhangi bir sogutma problemi yasiyormusunuz performansdan memnunmusunuz? bende 8gb ramde eklemeyi dusunuyorum aldim ssde aldim acaba cd room ve nfc express gibi bisey var icinde o ikisinide iptal edersek gücde artiş olurmu herhangi bir güç yetmezligi oluyormu ilginiz için tesekkürler cevaplarinizi bekliyorum.

Herhangi bir sogutma problemi yasiyormusunuz performansdan memnunmusunuz? bende 8gb ramde eklemeyi dusunuyorum aldim ssde aldim acaba cd room ve nfc express gibi bisey var icinde o ikisinide iptal edersek gücde artiş olurmu herhangi bir güç yetmezligi oluyormu ilginiz için tesekkürler cevaplarinizi bekliyorum.

Ek güç kaynağı gereken bir kart değil zaten iptal etmenize gerek yok ayrıca ısınma problemi kesinlikle yok çok normal değerlerde çalışıyor kart.
Kart Markası Modeli: Msi Gtx1050 Ti 4GB OC Çift Fanlı Olan Modeli.
MSI GeForce GTX1050 Ti 4GT OC 4GB GDDR5 128Bit Nvidia DX12 Ekran Kartı

Ek güç kaynağı gereken bir kart değil zaten iptal etmenize gerek yok ayrıca ısınma problemi kesinlikle yok çok normal değerlerde çalışıyor kart.
Kart Markası Modeli: Msi Gtx1050 Ti 4GB OC Çift Fanlı Olan Modeli.
MSI GeForce GTX1050 Ti 4GT OC 4GB GDDR5 128Bit Nvidia DX12 Ekran Kartı

Evet bende bu karti satin aldim zaten ozaman dediginiz gibi herhangi bir problem yasamayacagim aldiginiz ssd tam olarak naptiniz rica etsem onuda anlatirmisiniz systemi koydugunuzu soylemisiniz yani ana drivemi yaptiniz mesela oyunlarida ssd atsak acaba daha hizli calismazmi . Ve ayni zamanda ekran kartini ve ssd yerlestirirken zorlandiginiz bir nokta oldumu herhangi bir yöntem varmidir yorumlariniz cok onemli tesekkürler simdiden

Evet bende bu karti satin aldim zaten ozaman dediginiz gibi herhangi bir problem yasamayacagim aldiginiz ssd tam olarak naptiniz rica etsem onuda anlatirmisiniz systemi koydugunuzu soylemisiniz yani ana drivemi yaptiniz mesela oyunlarida ssd atsak acaba daha hizli calismazmi . Ve ayni zamanda ekran kartini ve ssd yerlestirirken zorlandiginiz bir nokta oldumu herhangi bir yöntem varmidir yorumlariniz cok onemli tesekkürler simdiden

Sistemi ve programları ssd üzerine kurdum oyunları mı bilgisayar üzerinde hali hazırda bulunan 2 TB olan hdd yi 2 ye bölüp 1 TB’lik bir oyun diski oluşturdum kendime ssd oyunlarda performans sağlamaz çokta yüklenmemek gerek bana kalırsa sistem hızlı açılsın akıcı olsun yeter ki zaten aldığınız ekran kartının kalitesi cidden yüksek gönül rahatlığıyla kefilim ben karta.
Montaj aşamasında hiç zorluk çekmedim takdir edersiniz ki hazır desktopların içerisi zaten çok düzenli montajları çokça kolaydır tek önerim çıkaracağınız ekran kartını iyi muhafaza edin sonuçta oda kötü bir kart değil.
Takıldığınız bir yer olursa yazabilirsiniz.
Kolay gelsin.

Merhaba, aynı kasaya sahibim ve Rx 570 alacağım ama PSU sağolsun halledemiyorum 300 W PSU varken SSD ile hallettiniz değil mi? SSD ile HDD aynı PSU ile çalışmıyor mu nasıl ayırdınız? Kusura bakmayın pek tecrübeli değilim böyle konularda sormak istedim.

Merhaba, aynı kasaya sahibim ve Rx 570 alacağım ama PSU sağolsun halledemiyorum 300 W PSU varken SSD ile hallettiniz değil mi? SSD ile HDD aynı PSU ile çalışmıyor mu nasıl ayırdınız? Kusura bakmayın pek tecrübeli değilim böyle konularda sormak istedim.
RX570 yerine 1050 Ti almanızı tavsiye ediyorum sonuçtan memnun kalacaksınız garanti verebilirim.
Sistemde 2 TB HDD ve 480 GB SSD kullanıyorum.
Harddiskimi bölerek 1 TB oyun 1 TB depo olarak kullanıyorum.
Yani ssd ve hdd aynı anda çalışabilir psu’ya bir etkisi yok.

Rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana aklınıza takılan bir konu olursa yardımcı olabilirim hoşçakalın.

Arkadaşlar bilmiyorum biraz konuya geç mi girdim? Ama bir sorum olacak şimdiden teşekkürler. Acaba bu bilgisayara 1050 Ti değil de 1650 taksak olmazmı çünkü ikisininde TDP'si aynı ve ek güç konnektörü istemiyor. Biliyorum siz ekran kartı yükseltmesi yaptığınızda 1650 yoktu takılabilecek en iyisi 1050 Ti'dı ama şu an 1650 takabilir miyim merak ettim

Technopat Haberler

Geri
Yukarı