Asus Maximus 5 Hero mu yoksa Msi Z87-GD65 Gaming mi?

  • Konuyu başlatan ckaracar
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 23
  • Görüntüleme 2.687
Benim sistemimde hem SSD, hemde HDD var. Windows SSD üzerine kurulu, BIOS makineyi HDD üzerinden boot etmeye çalışıyordu fakat BIOS güncellemesi yapmıştım. Sorunu ilk başta çözemedim. Ondan sonra çözümünü buldum. Anakartın arkasında Clear CMOS( BIOS reset diyelim) tuşu sadece o tuşa basıp BIOS ayarlarını yapılandırdım ve düzeldi. Bunlar sorun sayılmaz, önemli olan makinenin stabil çalışması. Bu tür ufak sorunlar her anakartta ortaya çıkabilir. Ben sana tavsiye ediyorum anakartı, memnun olmasam etmezdim ama sen araştır tabiki.
 
Hmm zaten MSI Z87-G45 ile GD65 arasında çok büyük bir O.C performansı farkı yok. Bende G45 kullanıyorum. Sadece boot device sorunu yaşadım birkere onuda BIOS ayarlarını sıfırlayarak çözdüm. BIOS update yaptıktan sonra yaşadım sorunu.

GD-65 ile G-45 arasındaki en önemli farklar

- GD-65'te Dual BIOS olması,
- 8 SATA portuna karşı 6 SATA portu
- Anakart üzerinde; power, reset, ve O.C tuşları olması.( G-45'te BIOS içerisinde sanal O.C tuşu bulunur. Aynısı GD-65'te hem fiziksel hem de sanal olarak vardır.)
- GD-65 daha fazla yazılım ile beraber gelir.

Bende almadan önce ikilem yaşadım, ama bence Dual BIOS haricindeki artılar çok elzem değil. O yüzden 100 küsür liram cebime kalsın diye G-45 aldım. Hiç pişman değilim, tavsiye ederim.

MSI Z87-G45 GAMING (Intel LGA 1150) Review | techPowerUp

Bu linki incele istersen. Performans testlerinde, GD-65 ile G-45 karşılaştırmışlar. İşine yarayabilir. Bence ASUS sadece ROG prestiji sunuyor. Onun haricinde fiyat/performans olarak MSI ürünü alman yararına olacaktır. Aynı performansa, fazladan para verme bence.
Bir konuda yanlışınız var, MSI Z87-G45 de Dual Bios'a sahip. (kaynak)

Arkadaş ise gönül rahatlığıyla en az Z87-G45 olmak üzere en fazla da MSI MPOWER MAX olmak üzere alabilir. OC yapmayı düşünüyorsa MPOWER MAX biçilmiş kaftandır. :D

Hayırlı olsun şimdiden.
 
Hocam Techpowerup'ın yalancısıyım.( MSI Z87-G45 GAMING (Intel LGA 1150) Review | techPowerUp, MSI Z87-GD65 GAMING (LGA 1150) Review | techPowerUp)

MSI Z87-G45 ile GD65 incelemelerinde, birinde Dual BIOS yazarken, diğerinde AMI BIOS yazıyor. O yüzden böyle bir yorum yapmıştım. Eğer yanlışım varsa kusura bakmayın ki yanlışım olsun isterim çünkü almış olduğum kartta eksik olduğunu düşündüğüm en önemli özelliklerden biriydi.
Haklısınız hocam bende linkini attığım sitenin yalancısı oldum, pezevenkler olmayan şeyi yazmış benide kandırdı 12 dakikalık videolarını bile izledim yok yani. :D Ama mantıklı gelmiyor MSI'ın çok eski kartlarında bile var bu güzelim özellik. :(
 
Hayırlı olsun güle güle kullanman dileğiyle, bu arada stickerı kullan, benim kutuda eksikti 2 aydır uğraşıyorum almak için. Bugün yollayacağız, yarın yollayacağız diye geçiştirip duruyorlar, en sonunda çileden çıkaracaklar beni.
 
Kutu içeriğinde bulunuyor. Sizde de mi çıkmadı.

HmakiUv.png
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı