Yavuzkan
Hectopat
Daha fazla
Merhabalar,
Sorun daha once sistemimi guzel bir sekilde sorunsuz kullanmakta idim. Fakat PSU ve RAM yukseltmek istedim ve yurt disindan evga 1300w psu ile corsair 8*2 2400 mhz ram aldim. Getirdim taktim fakat baslikta belirttigim q 00 hatasi ve cpu led isiginin yanmasi ile ekrana herhangi bir goruntu aktarimi yapamadim. Bu sure zarfinda:
- Guncel bios update yaptim.
- Ram slotlarini farkli combinasyonlar ile denedim.
- islemciyi 2 kez sokup pastasini surup tekrar taktim.
- uzay montaj yaptim.
- ekran kartini farkli slotlarda denedim.
- son olarak anakart pilini takip cikarttim.
Yapacak herhangi bir sey kalmadi ve asus turkiyeyi aradim sorunu anlattim ve bana verebildikleri tek cevap ramler anakart tarafindan desteklenmiyormus.
Ram kodu CMY ile baslayan model asus destekledigi model ise CMZ olan modelmis
dedim saka galiba diye telefonu kapattim ve burada konu acmaya karar verdim.
Son olarak yarin is yerindeki bilgisayardan ramleri sokup getirip birde oyle deneyecegim
ne yapayim_
Yardimlarinizi bekliyorum...
Sistemim:
intel 4770k - ASusu maximus 6 formula anakart - corsair 8*2 2400mhz ram - evga 1300w gs psu - asus r9 280x ekran karti- ssd ...
cevaplarinizi bekliyorum arkadaslar....
Sorun daha once sistemimi guzel bir sekilde sorunsuz kullanmakta idim. Fakat PSU ve RAM yukseltmek istedim ve yurt disindan evga 1300w psu ile corsair 8*2 2400 mhz ram aldim. Getirdim taktim fakat baslikta belirttigim q 00 hatasi ve cpu led isiginin yanmasi ile ekrana herhangi bir goruntu aktarimi yapamadim. Bu sure zarfinda:
- Guncel bios update yaptim.
- Ram slotlarini farkli combinasyonlar ile denedim.
- islemciyi 2 kez sokup pastasini surup tekrar taktim.
- uzay montaj yaptim.
- ekran kartini farkli slotlarda denedim.
- son olarak anakart pilini takip cikarttim.
Yapacak herhangi bir sey kalmadi ve asus turkiyeyi aradim sorunu anlattim ve bana verebildikleri tek cevap ramler anakart tarafindan desteklenmiyormus.
Ram kodu CMY ile baslayan model asus destekledigi model ise CMZ olan modelmis
Son olarak yarin is yerindeki bilgisayardan ramleri sokup getirip birde oyle deneyecegim
Yardimlarinizi bekliyorum...
Sistemim:
intel 4770k - ASusu maximus 6 formula anakart - corsair 8*2 2400mhz ram - evga 1300w gs psu - asus r9 280x ekran karti- ssd ...
cevaplarinizi bekliyorum arkadaslar....