Asus N550JV-CN240H Notebook Yeterli Performans Vermiyor ve Ciddi Derecede Isınıyor

BatuhanBasar

Hectopat
Yer
Antakya
Daha fazla  
Meslek
Elektronik Teknikeri
Selamlar, bilgisayarın özellikleri İntel i7-4700HQ 2.40 GHz işlemci, 16 GB 1600 MHz RAM, 4 GB ekran kartı (Nvidia GeForce 750M), 1 TB HDD, işletim sistemi şu an Windows 8.1 (Windows 8 de de denedim.) bilgisayar donuyor performans sekmesinden baktığımda disk %100 de falan çalışıyor.

Benim sahip olduğum donanımın yarısına sahip bilgisayarlar oyunları rahat çalıştırırken benim bilgisayarda kısa bi süre sonra donmaya başlıyor ve yüksek derecede ısınıyor. 3DMark programı ile test edince 3.testten sonra bilgisayara el vurulmuyor ve donuyor.

TeknoGarantiye gönderdim hiçbir şey yapmadan geri göndermişler. Cihazın bataryası kasaya gömülü çıkartamıyorum. Batarya ve ekran kartından şüpheleniyorum önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Garanti belgesinde hangi firma yazıyor? Bir bakın. HDD'yi neyin kullandığını anlamamız için görev yöneticisinde HDD kullanımını büyükten küçüğe sıralanmış şekilde fotosunu atın. Son olarak SSD, donma problemlerinizi çözecektir. Isınma problemi için termal macun ve fan temizliği yapılması gerekli.

Garanti belgesi elimde değil şu an.HDD sıkıntısını çözdüm gibi genelde system kullanıyor veya windows gezgini, dosyalarımda virüs var sanıyordum ama teknosanın kurduğu neredeyse tüm ciazların öyle olduğunu farkedince 8.1 temiz kurulum yaptım.SSD kullanmayı düşündüm ancak tek disk slotu var yanılmıyorsam.Bi disk buldum 120 GB SSD+1 TB HDD birleştirmişler falan fiyatları çok yüksek geldi.Garantiye gönderdiğimde yapmışlar macunlama işlemini (formda yazana göre konuşuyorum) ayrıca cihaz yeni ve aldığım günden beri böyle.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı