Asus N551JW 68 Dereceye Kadar Isınması

ClydeShelton

Hectopat
Katılım
18 Ekim 2018
Mesajlar
81
Asus N551JW notebook kullanıyorum i7 4720HQ işlemci ve GTX 960M ekran kartı bulunmakta güç yönetiminde dengeli mod açıkken ve boştayken İşlemci sıcaklığım 38-42 derece birkaç internet sayfası ve YouTube açıkken 48-52 derece ortalamalarda gözüküyor ama Max dereceye baktıgımda 68 dereceleri bile gördüğü oluyor.

Normal midir? Oyundayken güç yönetiminden işlemci durumunu 100'e getirince yani Turbo Boost açıkken 82-85 dereceleri görüyor Throttle Stop programı ile işlemci Turbo Boost'u kapadığım zaman 65 70 dereceleri geçmiyor değerlerim sizce nasıl?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Değerleriniz normal.
Tarayıcı açıkken yani surf yaparken ki derecem biraz fazla değil mi ? ortalamam normal ama anlık olarak birşeye tıkladıgım zaman max sıcaklık 65 lere cıkıp 50 lere iniyor cihazı aldığım günden beri fps droplar yaşıyorum ne yapmam lazım turbo boost kapatınca çok çok nadir oluyor ama oluyor tx red alert notebook soğutucu siparişi verdim fakat laptopumun altında çok kücük bir ızgara var bu şekilde işe yarar mı sizce ?
 

Dosya Ekleri

  • csm_Boden_d9ae81a3df.jpg
    csm_Boden_d9ae81a3df.jpg
    361,5 KB · Görüntüleme: 54
Laptop soğutucuları işe yaramıyor. Siparişi iptal edip yerine iyi bir termal macun alın ve fan temizliği yapın.
 
Çok tozlu ortamda kullanmadıysanız gerek yok. Kaliteli bir termal macun alıp sürecekseniz açmışken fan temizliği de yapın.
 
Tam yükte 82 derece işlemciniz için normal bir sıcaklık :)
82 dereceyi notebook fan control kullanarak alabiliyorum anca yoksa biraz daha yükselebiliyor ve Fps droplar oldugu için malesef işlemcinin tam performansında kullanamıyorum ya işlemci gücünü güç yönetiminden %96 çekerek çözüyorum ya da Throttle Stop ile turbo boost kapıyorum :) Gerçi termal macun yeniykende böyleydi
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı