Asus N551JW İncelemesi

Merhaba arkadaşlar. Gerek bu forum gerek diğer forumlarda Asus N551JW ile çokça başlık gördüm. Alacak arkadaşlara bir bilgilendirme konusu açayım dedim.

csm_Asusseite_d3ac922651.jpg


Artıları:

-Aydınlatmalı klavye
-Tek fan olmasına rağmen iyi soğutma sistemi. Örneğin GTA5 oynarken çok ısınmıyor. GTA5 oynarken ölçtüğümde GPU 60, CPU 68 dereceydi. Kasa üzerinde elimi koyduğum yerlerde ılıma bile yok. Sadece klavyenin ortası ısınıyor.
-Bu tarz bir bilgisayar için iyi denilebilecek bir pil ömrü var bana göre. Webde gezerken parlaklığı çok açmazsanız 4 saati görüyorsunuz.
-i7 4720HQ işlemci, GTX 960M 4GB ekran kartı. Oldukça performanslı.
-Ekranı gerçekten çok kaliteli. Görüş açıları harika ve parlaklığı son derece iyi. Ama bir kötü yanı (eksiler bölümünde)
-Touchpad'i diğer markalara göre daha iyi. Klavye tuşlarına aynı anda basarken touchpad çalışabiliyor. Diğer markaların çoğunda bir duraklama oluyor.
-Ses gücü iyi.
-Ethernet girişi düşük ping isteyen oyuncular için unutulmamış. (Yoksa içine koydukları kötü modem yüzünden mi?)
-Metal kasa oldukça güzel. Diğer bilgisayarlar gibi klavyenin ortasına basınca yamulma gibi bir durum yok.
-Ekran kapağındaki Asus yazısı aydınlatmalı. Çok şekil duruyor.
-Bluray yazıcı. İleride SSD takmak isteyenler için CD okuyucu olması önemli. Bu arada kasa içinde SSD cache yapmak için yer var, SSD'ye işletim sistemi kurmak için ek yer yok. Bu Asus teknik servisinden alınmış bilgidir.

Eksileri:

-Ekranda bariz bir ışık sızması var. Öyle böyle bir sızma değil. Bildiğiniz simsiyah ekranda etrafı aydınlatıyor. Fotoğrafları ekledim.
-Wifi performansı çok kötü. Cep telefonunun bile 27 megabit hızları gördüğü yerde bilgisayar 21 megabit hıza anca ulaşabiliyor. 6 megabit demeyin. Kotayı doldurup hız 3 megabite düşünce durum çok daha vahim. 1,5 megabiti geçmiyordu. Resmen dumura uğradım.
-Hard disk bildiğimiz 5400 rpm. Fakat işin kötü yanı arada sırada camı teneke kutuya sürtermiş gibi bir ses geliyor harddiskten. Ama bu ses gelirken oyunlarda bir fps düşmesi söz konusu değil. Arada sırada derken bu bazen 15 saniyede bir bazen 5 saatte bir oluyor. Ne zaman olacağını kestirmek güç.
-SSD slotu sadece 32GB destekli ve işletim sistemi kurulamıyor.
-Daha hafif ve ince olabilirdi. Ama o zaman bu kadar serin çalışabilir miydi bilmiyorum. 2.6 kg olması lazım.

Ekranda ışık sızması muhtemelen bende olan bir sorundur. Kötü wifi performansı yabancı bir inceleme sitesinde de belirtilmiş bir durum. Ama diğer forumlardan 2 kişiye sordum onlarda bir yavaşlama olmadığını söylediler. Belki bu sorunda genel bir sorun değildir. Harddiskte öyle olabilir. Fakat olmayadabilir.


Screenshot_2015-09-19-03-11-58.png

Ekran Görüntüsü (22).png

ekran2.jpg


Alacak arkadaşlar buradan sorularını bana sorabilirler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
32GB SSD nedir ya? Benim 2010 yılında aldığım ve şu anda kilerde olan GT 310M bilgisayarım bile 240GB destekliyordu. Sadece SSD'ye kafam takıldı, diğer özellikleri oldukça iyi. Özellikle GTX 960M :) Hayırlı olsun.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı