ASUS N552VW Notebook 32 GB RAM Desteği

Burak Karabay

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Başlıkta belirttiğim bilgisayara sahibim. Ağır 3D işlerle uğraştığım için 16GB RAM yetmiyor maalesef. Yükseltme yapmak istiyorum ancak ASUS'un sitesinde maks. 16GB RAM desteği yazıyor. Aynı chipsete sahip(H170)başka bir PC 32GB destekliyor. Ayrıca kafamı karıştıran şey yabancı satış sitelerinde Asus N552VW 32GB RAM kit diye 2x16GB RAM şeklinde satılıyor 350€'ya. Son olarak başka yabancı bir satış yerinde aynı PC'yi 32GB RAM'lı olarak satıyorlar. Neye inanacağımı şaşırdım. Böyle bir bilgisayarın maks. 16GB desteklediğine inanmak da istemiyorum açıkçası.
92BD22ED-D369-44B5-A1F2-3D0EAD60A820.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Zamanında aynı bilgisayarı kullanıyordum. Sizin gibi ram takviyesi yaptım. Dual channel kullandın. Çok iyi bir de performans geri dönüşü almıştım. Aldığım ramler çok iyi idi.

Asus sitesinden Asus'a sorabilirsin, emin olamıyorsan. Olayın çipset ile ilgisi yok, bellek kontrolcüsü işlemcide. İşlemci 64GB desteklese de ki sendeki öyledir, bu makinanın 64GB destekleyeceğini göstermez, slot sayısı az ise olmaz.

Hocam GL552 ROG model Bilgisayarı olan arkadaşım var kasa dışında bütün özelliklerimiz aynı hatta benim PC SSD si daha yüksek olduğu için daha performanslı. Ama Asus’un sitesinde onun 32 desteklediği yazıyor. Asus canlı yardımla konuştum 16 dediler ki onlarda siteden baktığına eminim. İ7 6700HQ işlemcinin 64GB ram desteği var. Şuan emin olabilir miyiz 32GB desteklediğine?

Zamanında aynı bilgisayarı kullanıyordum. Sizin gibi ram takviyesi yaptım. Dual channel kullandın. Çok iyi bir de performans geri dönüşü almıştım. Aldığım ramler çok iyi idi.

İçimi aydınlattınız ama PC daha 1,5 sene önce piyasaya çıktı ne ara değiştirdiniz hocam :) 32GB kullandınız sanırım hangi RAM modelini kullandınız öğrenebilir miyim?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı